TEKNIQ Arbejdsgiverne er det tredjestørste medlem af Dansk Arbejdsgiverforening og repræsenterer 4.100 installations- og metalvirksomheder. Branchen beskæftiger 55.000 medarbejdere og omsætter for 60 milliarder kroner årligt.
De danske el- og vvs-installationsvirksomheder mærker mere end den øvrige bygge- og anlægsbranche, hvordan virusudbruddet påvirker omsætningen og den daglige drift.
Installationsbranchen stod stærkt med godt 48.000 beskæftigede, lige inden coronakrisen ramte. Men allerede nu begynder udviklingen i beskæftigelsen at vende den forkerte vej.
Kvaliteten er langt vigtigere end prisen, når danske boligejere skal have udført arbejde i deres hjem. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at lærlinge, der er i gang med deres sidste år på erhvervsuddannelserne, nu også kan færdiggøre deres uddannelse og svendeprøve trods coronakrisen. Samtidig understreger man behovet for en lærlingepakke, der kan sikre den fremtidige strøm af nye faglærte.
Debatindlæg bragt den 14. april 2020 i Altinget: By og bolig på vegne af Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, og Henrik Teglgaard Lund, energipolitiske seniorkonsulent hos Dansk Byggeri.
Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at flere af Folketingets partier nu er klar til at forbedre håndværkerfradraget for at styrke erhvervslivet under og efter coronakrisen. Men skal fradraget for alvor batte, bør det også dække materialer og ikke som i dag kun håndværkernes arbejdsløn.
Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne kvitterer man for, at regeringen vil give små og mellemstore virksomheder mulighed for rentefrie lån. Men der er også brug for at hjælpe virksomhederne med at holde gang i hjulene både under og ikke mindst efter coronakrisen.