Der er fornuftige takter i den delrapport om en grøn skattereform, som regeringens ekspertgruppe i dag kunne præsentere. Det mener TEKNIQ Arbejdsgiverne, som samtidig understreger behovet for, at den endelige reform bliver ensartet for alle brancher.
Danske virksomheder skal motiveres til i endnu højere grad at tænke i grøn omstilling. Det var et af udgangspunkterne, da regeringens ekspertgruppe i dag kunne præsentere den første delrapport om en grøn skattereform. En rapport, som fremlægger tre mulige modeller for at indføre CO2-afgifter.
Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne bør man fokusere på én af disse modeller, når ekspertgruppens anbefalinger rulles ud i virkeligheden.
”Det er afgørende, at en grøn skattereform er både enkel og retfærdig, så den er ensartet for alle virksomheder. Vi skal ikke ud i en situation, hvor nogle delbrancher skal beskattes hårdere, fordi andre delbrancher undtages for CO2-afgifter,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Må ikke svække virksomheder
Han understreger, at en grøn skattereform i sidste ende ikke må forringe dansk erhvervslivs position i den globale konkurrence.
”Danmark må og skal gå forrest i den grønne omstilling. Men vi skal have fornuften med i afgiftsstrukturen. En grøn skattereform bør ikke forøge det samlede skattetryk for virksomhederne. Det vil stille danske virksomheder dårligere i den internationale konkurrence.” siger Troels Blicher Danielsen og uddyber:
”En ensartet CO2-afgift vil sikre, at det ikke er de små og mellemstore virksomheder, der kommer til at betale gildet, for at holde hånden over de største forurenere.”