Vedvarende energikilder dækker over et skifte fra kul og andre fossile brændsler til CO2-neutrale energikilder som sol, vind mv.
Tendensen og dens udvikling
Vedvarende energi kommer til at spille en afgørende rolle for, at Danmark kan indfri ambitionen om 70 procents reduktion i 2030. For at opnå det, er et skifte til vedvarende energikilder en nødvendighed – både hos privatpersoner og i virksomheder. Det kan fx være et skifte til solceller, vindmøller, brug af biomasse eller varmepumper hos den enkelte forbruger/virksomhed, som alle er kilder til vedvarende energi, ligesom fjernvarme eller biogas i gasnettet kan bidrage.
Hvad får virksomheden ud af det?
- Markedet for vedvarende energi er i stor vækst, hvilket har en positiv indvirkning på omsætningen for virksomheder, som er underleverandør til eller selv sætter vindmøller, solceller og varmepumper op.
- Et skifte til vedvarende energikilder kan også bruges positivt i markedsføringen af virksomheden overfor kunder og på den måde være med til at øge salget.
- En grønnere virksomhedsprofil kan gøre det nemmere at tiltrække arbejdskraft. Særligt yngre medarbejdere er mere værdidrevet i valg af job.
- Vedvarende energikilder kan også give besparelser som følge af stigende priser på fossile brændstoffer og gas. Denne besparelse vil kun blive større i de kommende år, når der indføres ny lovgivning.
- Virksomheden kan også bruge CO2-reduktion i egen ESG-rapportering. Fx kan det hjælpe med at efterleve FNs klimamål nr. 7 om bæredygtig energi.
Hvad får kunden ud af det?
- Slutkunden opnår en grønnere energikilde, som også kan være billigere på sigt som følge af lovgivning på området.
- Derudover kan kunden bruge CO2-reduktion i egen ESG-rapportering. Fx kan det hjælpe med at efterleve FNs klimamål nr. 7 om bæredygtig energi.
Hvad gør andre?
Se case-eksempler på, hvordan andre medlemsvirksomheder har udnyttet de grønne og digitale forretningsmuligheder inden for vedvarende energikilder.