Cybersikkerhed dækker over at forsvare computere og servere, mobile enheder, elektroniske systemer, netværk og data mod ondsindede angreb.
Tendensen og dens udvikling
I takt med en stigende digitalisering bliver it-sikkerhed afgørende i forhold til at sikre kunder og ens egen virksomhed mod hacker-angreb. Center for Cybersikkerhed vurderede i 2021 truslen som værende ’meget høj’ for danske virksomheder, og siden 2019 har ransomware-angreb (løsesumsangreb) været en hyppig tendens i Danmark . En høj it-sikkerhed vil være et grundlæggende krav til virksomheder i fremtiden for at kunne levere services og produkter indenfor sikringsområdet, elinstallation mv.
Hvad får virksomheden ud af det?
- Ved at øge it-sikkerhedsniveauet mindsker virksomheden risikoen for ransomware- og phising-angreb (hvor medarbejderen trykker på et link, som installerer et program, der enten sender information til hacker eller krypterer virksomhedens filer), svindel og gidseltagning af et it-system. Angreb kan have enorme økonomiske og sikkerhedsmæssige konsekvenser i form af tabt produktivitet, løsesummer eller læk af følsomme oplysninger.
- Der er forretningsmæssige muligheder i at kunne rådgive kunden om it-sikkerhed fx ved installation af produkter koblet til internettet, som skal implementeres på en måde, som reducerer risikoen for cyberangreb. Eksempelvis ved at bruge separate digitale netværk, så et eventuelt angreb kun rammer det pågældende netværk og ikke hele virksomheden.
Hvad får kunden ud af det?
- Kunden reducerer risikoen for at blive ramt af hackerangreb ved at modtage rådgivning fra virksomheden og derved forhøje sikkerhedsniveauet og større driftssikkerhed.
Hvad gør andre?
Se case-eksempler på, hvordan andre medlemsvirksomheder har udnyttet de grønne og digitale forretningsmuligheder inden for cybersikkerhed.