-
VVS
Mogensen VVS Comfort er blandt ti udvalgte virksomheder i et pilotprojekt, som sætter fokus på den danske smarthome-industri.
Intelligente installationer fylder mere og mere i den danske boligmasse, og der er ingen tvivl om, at fremtiden banker hårdere og hårdere på. I takt med at de teknologiske løsninger og muligheder bliver eksplosivt flere, stiller udviklingen også store krav til de virksomheder, som ønsker at begå sig på smarthome-markedet.
Det er baggrunden for Projekt Smart Home på Aarhus School of Business and Social Sciences (BSS), som vi tidligere har omtalt i Dansk VVS. Projektet sætter fokus på den danske smarthome-industri og specielt de virksomheder, som leverer og producerer til markedet. Nu er de ti virksomheder, som skal deltage i et pilotprojekt, blevet fundet, og Mogensen VVS Comfort er blandt dem.
Direktør Søren Mogensen glæder sig til at deltage i projektet, som forhåbentlig vil klæde virksomheden på i forhold til fremtiden.
– Det handler om at finde ud af, hvordan markedet kommer til at bevæge sig, og hvordan vi holder os inde i det. Det bliver jo bare lige pludselig en del af vores hverdag, og det bliver vi nødt til at forholde os til. Jeg er ikke i tvivl om, at markedet kommer til at vokse. Det er bare et spørgsmål om hvornår. Det slår først rigtigt igennem, når markedet er modent til det. Og der vil vi gerne være klar, siger direktøren.
Bred skare af virksomheder
Mogensen VVS Comfort og de ni andre deltagervirksomheder i pilotprojektet skal blandt andet gennemgå et strategi- og udviklingsforløb og kommer til at arbejde med deres egne idéer til den digitale transformation i såkaldte ’Living Labs’. Virksomhederne får også mulighed for at deltage i en studierejse til Silicon Valley i Californien.
”Jeg er ikke i tvivl om, at markedet kommer til at vokse. Det er bare et spørgsmål om hvornår.”Søren Mogensen, direktør, Mogensen VVS Comfort
I første omgang handler projektet om at opnå mere viden om, hvordan smarthome-industrien kommer til at udvikle sig, og den viden skal blandt andet hentes fra de deltagende virksomheder og deres kunder, leverandører og samarbejdspartnere.
Virksomhederne i pilotprojektet (som også tæller TEKNIQ-medlemsvirksomhederne Uggerly Installation og el-installatør Arne Hald) besidder da også en del viden, for de er omhyggeligt håndplukket, så de repræsenterer forskellige brancher. Og det er vigtigt, at de forskellige aktører i højere grad bevæger sig i samme retning.
– Vi skal have en fornemmelse af, hvad der kommer til at ske ude i markedet, hvad producenterne tænker, og hvilke uddannelser vi skal sende vores medarbejdere på for at få dem klædt godt på til markedet, siger Søren Mogensen.
Spændende at være ’first mover’
Pilotprojektet slutter primo 2019 - for så at blive udvidet til at inkludere yderligere 100 virksomheder – og Søren Mogensen er ikke helt sikker på, hvad han skal forvente sig af deltagelsen. Men han er sikker på, at det nok skal blive en gevinst for virksomheden.
– Jeg kan mærke, at folkene bag projektet har en enorm viden om det her. Og én ting er, at det er spændende at være first mover på det her, men en anden årsag er også, at vi kan se, at vi hurtigt kan bruge en masse penge på efteruddannelse og kurser. Det kan vi måske undgå ved at deltage i det her projekt, siger Søren Mogensen.