-
VVS
Fremover skal installatøren kun tage stilling til synlige fejl og mangler ved vvs-tjek i andelsboligforeninger men for eksempel ikke længere vurdere lovligheden på opførselstidspunktet.
De fleste andelsboligforeninger kræver et vvs-tjek i forbindelse med salg. Men i modsætning til el-området er selve indholdet af vvs-tjekket ikke beskrevet i en bekendtgørelse. Derfor har TEKNIQ Arbejdsgiverne udarbejdet en ny tjekliste, som fremover kan gøre det mere klart, hvad installatøren rent faktisk har gennemgået.
- Udfordringen for vvs’eren – i modsætning til elektrikeren – er, at knudepunkterne i installationen ikke umiddelbart kan skilles ad for inspektion. Derfor er vejledningen nu opbygget, så vvs’eren kun skal undersøge det, han rent faktisk kan se, siger Birger T. Christiansen, teknisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Statusbillede af installationer
Rent praktisk betyder det eksempelvis, at installatøren skal konstatere at afløb og armaturer fungerer som de skal, men ikke stå inde for, at de er godkendte.
- På den måde bliver vvs-tjek et aktuelt statusbillede på den konkrete installation, og ikke en installatørs godkendelse af installationerne, uanset opførselsdato og eventuelt renoveringstidspunkt, siger Birger T. Christiansen.
Den nye rapport skal ses som et hjælpeværktøj til installatøren, der giver både andelsboligforeningen og den mulige køber et statusbillede på vvs-installationen. Det er ikke lovpligtigt, men langt de fleste andelsboligforeninger stiller dog krav om det ved fraflytning, da de som ejere har en oplagt interesse i, at installationerne fungerer og ikke har tydelige tegn på lækager eksempelvis.
Selve rapporten til vvs-tjek er på ni sider og kan findes her.