-
El
-
VVS
Lars Christian Jensen har modtaget TEKNIQ Arbejdsgivernes installatørpris efter at have taget deltidsuddannelsen AU i vvs-installation på deltid.
Ved dimissionen på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense den 28. juni fik Lars Christian Jensen fra Haarby overrakt brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgivernes installatørpris. Han har formået at tage deltidsuddannelsen AU i EL-installation sideløbende med, at han har drevet egen virksomhed.
En overrasket Lars Christian Jensen modtog fredag TEKNIQ Arbejdsgivernes installatørpris, da han og studiekammeraterne på AU i VVS-installation dimitterede fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense. Prisen er bemærkelsesværdig – ikke mindst fordi Lars Christian Jensen som en af de første har taget uddannelsen, sideløbende med at han skullet drive hans egen virksomhed op.
- Jeg var faktisk lidt overrasket, men efterhånden som de begyndte at beskrive prisvinderen, kunne jeg godt høre, at det lød som mig, sagde den 52-årige prismodtager og fortsatte:
- Det var nok godt, jeg ikke på forhånd vidste, hvor hårdt det var. Det har kostet lidt, ikke mindst fordi der har skullet læses en masse, og det meste er foregået efter normal arbejdstid. Men det er jo lykkedes, sagde Lars Christian Jensen, som til daglig driver virksomheden Linox Industri & Montage.
Prisen blev overrakt af Ole Beese, ejer af J. Beese VVS og Blik og medlem af TEKNIQ-råd Syddanmark, der er en del af TEKNIQ Arbejdsgiverne, som står bag prisoverrækkelsen.
- I har nok allerede fornemmet, at I er efterspurgte, og at der er brug for jer ude i virksomhederne. De opgaver, vi løser i branchen, bliver hele tiden mere komplekse og teknologitunge, og derfor vil I også opleve, at der bliver stillet store krav til jer, sagde Ole Beese, da han holdt tale for dimittenderne, og uddybede:
- Som virksomhedsejer ved jeg, hvor svært det er for en arbejdsplads at undvære gode folk. Det har stor værdi – både for jer selv, men i særdeleshed også for jeres arbejdsplads – at I ikke har været helt væk fra dagligdagen. Tidligere var der kun én måde at opnå den fulde autorisation på, og det var via to års fuldtidsstudier og to år på SU. Det har deltidsuddannelsen heldigvis lavet om på, sagde Ole Beese.
For Lars Christian Jensen, der fik installatørprisen for et flot karaktergennemsnit på 9,9, er uddannelsen en central del af udviklingen af hans virksomhed.
- Det er ikke fordi, jeg skal ud og lave en masse badeværelser, men med min nye autorisation kan vores virksomhed nu levere hele pakken til vores kunder, fortalte han.
AU i vvs-installation er en videregående uddannelse, hvor de studerende typisk har en baggrund som vvs’ere. Tidligere har det været et krav, at man skulle tage uddannelsen på fuld tid. Men som noget nyt er det nu også muligt at blive uddannet på deltid, således at man samtidig kan passe sit daglige arbejde.
TEKNIQ Arbejdsgiverne uddeler hvert år installatørprisen til en studerende på hvert erhvervsakademi, der har klaret sig særligt godt på deltidsuddannelsen AU i vvs-installation.