-
Industri
-
El
-
VVS
-
Beslagsmede
2800 små og mellemstore selskaber har fået et brev fra Skattestyrelsen med en venlig påmindelse om at tjekke deres momsangivelser efter indkøb i andre EU-lande. De kan have glemt at angive moms for op mod 500 mio. kr. Det viser en analyse, som Skattestyrelsen har foretaget.
Skattestyrelsen har netop sammenholdt EU-oplysninger om små og mellemstore selskabers indkøb i udlandet med selskabernes indberetninger af moms. Skattestyrelsen har på den baggrund udvalgt ca. 2800 små og mellemstore selskaber mv., hvor der er fundet afvigelser for op mod 500 mio. kr.
Denne gruppe har derfor modtaget et brev i e-boks med en venlig påmindelse om, at der kan være et eller flere problemer i momsregnskabet, som selskabet bør tjekke op på. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Skattestyrelsen netop har udsendt.
Robot finder fejlene
Ved hjælp af en nyudviklet it-robot indeholder brevet til de udvalgte selskaber både præcise oplysninger om de specifikke indkøb i udlandet samt angivelser af, hvor der ses afvigelser mellem Skattestyrelsens data fra de øvrige EU-lande og selskabets egen momsangivelse. Afvigelserne kan være udtryk for, at selskaberne har indberettet for lidt moms.
- Det er selvfølgelig vigtigt, at virksomhederne betaler den rigtige moms af køb i udlandet, og det er det, denne øvelse med påmindelsesbrevene er udtryk for. Derfor giver vi nu selskaberne en ekstra mulighed for at dobbelttjekke og rette, hvis der er fejl i angivelserne, siger selskabsskattedirektør i Skattestyrelsen Sine Louise Møller Iversen.
Måtte indbetale
Skattestyrelsen gennemførte sidste år en testkørsel, hvor ca. 200 selskaber med potentielle momsfejl modtog en tilsvarende advisering. 60 pct. af virksomhederne i denne testgruppe reagerede ved derefter at rette i deres momsangivelser.
- Skat og moms er for mange ikke enkelt, og vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe med at forebygge fejl. På den måde kan man sige, at nu gør vi venligt opmærksom på, at noget kan se mærkeligt ud – og hvis vi ikke får tilfredsstillende svar, kan vi iværksætte en kontrol, siger Sine Louise Møller Iversen i pressemeddelelsen.