-
VVS
Ole Jensens hænder kunne ikke holde til at arbejde på slagteri længere, så han skiftede til en branche fyldt med teknik og kundebesøg.
Hvad er din funktion?
Jeg er ved at blive uddannet som vvs-energispecialist. Jeg har taget svendeprøven, og jeg er helt færdig den 7. april. Planen er, at jeg skal køre service og så have mindre projekter ved siden af. For eksempel skal jeg stå for at lave EBK-sommerhuse. Hvordan er du havnet i branchen? Efter tyve år på slagteri ville mine hænder ikke være med længere. Jeg blev opereret i begge hænder for karpaltunnelsyndrom, og det hjalp ikke rigtigt. Så blev jeg enig med mig selv om, at jeg blev nødt til at sadle om og prøve noget helt andet. Så opdagede jeg, at det lokale vvs-firma søgte to lærlinge, og så var jeg nede og høre mester, om han ikke skulle have en voksenlærling. Det gik han og tænkte over et par måneder, og så fik vi skrevet under på en kontrakt på fire år.
Hvad er det bedste ved installationsbranchen?
Jeg synes, det er rigtigt spændende at komme ud til en masse kunder. Jeg kan godt lide dialogen, og at man kommer ud og løser folks problemer. En gang i mellem laver man ligefrem små mirakler, hvor kunderne bare er helt oppe at køre. Man bliver rigtig tilfreds af at have lavet noget godt arbejde.
Hvad kendte du til installationsbranchen, inden du begyndte at arbejde i den?
Ikke ret meget faktisk. Ikke mere end jeg kendte til tømrerfaget eller murerfaget. Det var en ren tilfældighed, at jeg lige landede i vvs-branchen. Det var der, der var en mulighed.
Hvad har overrasket dig mest ved installationsbranchen? Der er utrolig meget teknik. Nu har jeg jo en alder, hvor vi ikke blev lært op med EDB, så det har været sådan en stige, der skulle bestiges med alt det computerværk og med styring i det hele taget. Gulvvarmestyring og alt sådan noget mekanik. Det er der meget af.
Hvad kan branchen blive bedre til?
Jeg tror, det er vigtigt, at tingene bliver lavet ordentligt. Jeg har været ude mange steder, hvor det ser forfærdeligt ud, når man kommer ind i teknikrummet. Der synes jeg godt, man lige kan bruge et kvarter eller en halv time til at lave en skitse over, hvordan man får tingene til at se ordentligt ud.
Hvad kan du bidrage med, som andre ikke kan?
Lidt gåpåmod måske. I slagteribranchen skulle man være på 37-40 timer om ugen. Det er der måske nogen, der godt kunne lære lidt af. Og måske også i højere grad tage arbejdet som en udfordring og ikke et problem.