-
El
-
VVS
Forbrugsdata er for alvor ved at komme i spil med udviklingen af Bygningshubben. Det kan også være et nyttigt værktøj for installatørerne.
Efter et længere tilløb er Bygningshubben nu klar til at levere nogle af de forbrugsdata, som længe har været efterspurgt hos blandt andre installatørerne.
Med få klik er det muligt at få adgang til forbrugsdata i en eller flere bygninger. Det gælder blandt el- og varmeforbrug men også adgang til eventuelle energimærkerapporter og vejrdata fra DMI.
- For installatørerne kan det bruges til at optimere installationerne, integrere det i energistyringssystemer og analysere sparepotentialet for kunderne. For eksempel i forhold til service- og driftsaftaler, siger Maria Rizzo, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
I første omgang er Bygningshubben et forsøgsprojekt begrænset til data fra Aarhus Kommune, men det kommer til at danne bagtæppe for en landsdækkende løsning, når projektet bliver evalueret i slutningen af næste år.
- Systemet er udviklet, så det er nemmere at gå til i forhold til at få de data ud, der er brug for. Som installatør har man derfor nu en mulighed for at teste løsningen, så man er klar til at bruge det i sin virksomhed, når Bygningshubben forhåbentlig senere bliver landsdækkende, siger Maria Rizzo.
Energistyrelsen står bag Bygningshubben i samarbejde med Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur, Energinet, Kredsløb (tidl. AffaldVarme Aarhus) og Aarhus Kommune.
Se eller gense dette webinar om Bygningshubben, som TEKNIQ Arbejdsgiverne og Energiforum Danmark stod bag i juni sammen med Energistyrelsen.
Om Bygningshubben:
Bygningshubben er en digital platform, der samler og udstiller data om el- og fjernvarmeforbrug i bygninger samt data fra BBR, energimærkningsdatabasen og DMI’s vejrstationer.
Målet er at fremme den grønne omstilling af bygninger ved at skabe overblik over de effektiviseringsmuligheder, der ligger i brug af data og digitalisering.
Løsningen er målrettet både bygningsejere, virksomheder og myndigheder.
Bygningshubben samler og formidler følgende data:
- Data fra fjernaflæste målere om el- og varmeforbrug på timebasis.
- Data fra BBR, herunder bygningernes anvendelse, arealer, fysiske karakteristika, mv.
- Data fra Energistyrelsens database om energimærkninger, herunder baggrundsdata for energimærkningerne.
- Data fra DMI’s vejrstationer om lokale vejrforhold.
Kilde: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet