-
El
-
VVS
-
Industri
-
Beslagsmede
Nu er de nominerede fundet til den nystiftede pris "Fagtalent". Den bliver uddelt den 28. november, og der er flere ansatte i medlemsvirksomheder blandt de nominerede. Prisen har til formål at hylde Danmarks dygtigste unge faglærte.
24 dygtige faglærte er nomineret i otte forskellige kategorier til Fagtalent 2024. Prisen uddeles af Jyllands-Posten og en række organisationer - blandt andre TEKNIQ Arbejdsgiverne. Den skal tydeliggøre værdien af de unge, der får Danmark til at køre rundt. Dem der bygger, producerer, driver innovation og vækst og fører den grønne omstilling ud i livet.
- Vi er overbeviste om, at hvis vi fremhæver og hylder de mest talentfulde faglærte, kan vi ændre opfattelsen af faglærte generelt. Vi vil vise verden de fantastiske karrieremuligheder, der ligger og venter – særligt inden for den grønne omstilling, siger Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Listen over de 24 nominerede viser tydeligt mængden af talent i det tekniske erhvervsliv. Fælles for dem alle er, at de er under 36 år, har færdiggjort deres uddannelse og er i beskæftigelse på det private arbejdsmarked.
Læs mere om de unge talenter og de medlemsvirksomheder, der har nominerede medarbejdere:
Mads Sørensen, elektriker i R&M-EL.
Begrundelse: Mads har siden starten af sin læretid været et talent i elfaget: Når andre ser fodbold, læser Mads om elfagets muligheder og smarte eltekniske løsninger, der kan gøre et projekt endnu bedre. Kort tid efter færdiggørelsen af sin uddannelse var Mads projektformand på første etape af Novo Nordisk Foundation Quantum Computing Programme på Københavns Universitets Biocenter med en stram tidsplan på 3 ½ måned. Projektet blev selvfølgelig afleveret til tiden uden fejl og mangler.
Mads Karrebæk Mortensen, selvstændig i M. Karrebæk Stål.
Begrundelse: Trods megen modgang har Mads på blot ét år opbygget en stærk virksomhed som vækster. Mads har aldrig haft det nemt i skolen og har hverken 9. eller 10.klasse, men gennem praktik fandt han sin passion for smedefaget, og det er den passion, der har givet ham styrken til at være selvstændig. Fagligt er han helt i top og imponerede alle til sin svendeprøve.
Marcus Bull Laursen Hartvigsen, elektriker i CBRE Teknisk servicepartner.
Begrundelse: Marcus har over det seneste år gennemgået en imponerende udvikling: Fra tidligere at være lidt stille til nu at tage ansvar for arbejdsopgaver og altid udføre dem til perfektion. Hans gåpåmod og energi har gjort ham til en uundværlig kollega, hvor han særligt påtager sig et stort ansvar for at give nye lærlinge en god start på deres læretid og arbejdsliv generelt.
Robin Oluf Lundquist, afdelingsleder i SIF Gruppen.
Begrundelse: Robin har gennem sine mange år hos SIF Gruppen vist sig som en engageret leder, der udvikler både sig selv og sine kollegaer. Han har avanceret fra elektriker til afdelingsleder og er en stærk fortaler for at bruge teknologiske løsninger til at gøre arbejdsprocesser mere effektive. Det bidrager til at skabe en moderne og fremtidsrettet arbejdsplads. På det faglige område er Robin uhyre grundig og dedikeret, men det er især hans sociale evner og konstante smil på læben, der får ham til at skinne som leder, og gør ham til et forbillede for medarbejderne.
Emilie Rath, talent- og rekrutteringsleder i Kemp og Lauritzen.
Begrundelse: Som Danmarks første kvindelige Formel 1 mekaniker, har Emilie overvundet mange udfordringer. Erfaringen bruger hun i dag som leder i sin stilling som talent- og rekrutteringsleder for 250 lærlinge og til at sætte fokus på diversitet, bedre forhold og innovative løsninger.
Marco Asmussen, VVS-montør i Wicotec Kirkebjerg.
Begrundelse: Med sit positive mindset og imødekommende væsen er Marco kendt for sin evne til at levere enestående service og skabe høj kundetilfredshed. Hans faglige ekspertise gør Marco i stand til at løse alt fra komplekse tekniske udfordringer til hurtige, effektive løsninger på dagligdags opgaver. Kunder beskriver ham derfor som en uvurderlig samarbejdspartner, der altid leverer den rette løsning og får dem til at føle sig i trygge hænder.
Amalie Schwartz, elektriker i Rask EL.
Begrundelse: Amalie blev udlært elektriker med sølvmedalje. Allerede som lærling blev hun ansvarlig for en gruppe kollegaer på et større renoveringsprojekt, hvor en butik skulle omdannes til lejligheder. En kollega til Amalie fortæller, at det er svært at undgå at lægge mærke til, hvor ekstremt glade kunderne er for Amalies arbejde.
Mie Asp Christophersen, direktør i Jens Christophersen.
Begrundelse: Mie er en foregangskvinde i sin branche. Udover at hun er kvinde i en mandsdomineret branche, så har hun et utroligt fokus på ordentlighed både for kunder og blandt kollegaer. Også når det handler om sikkerhed. Hun ønsker at medarbejdere skal have det godt og passe på sig selv og har stort fokus på, hvordan fællesskabet fungerer. Det er særligt Mies indsats, der gør, at samarbejdet på tværs af virksomheden spiller.
Martin Bomme Sander, elektriker i Kemp og Lauritzen.
Begrundelse: Martin er en medarbejder, der altid går forrest i at samle sine kollegaer. Han sidder i bestyrelsen som talsperson for elektrikernes personaleforening på Fyn. Han er vellidt på tværs af generationer og har en naturlig samlende effekt på sine kollegaer på tværs af fag og alder. Ydermere har han været mentor for mange lærlinge.
Benjamin Langsted, ansvarlig for solcelleanlæg i Erik Lytzen.
Begrundelse: Benjamin har siden han blev udlært haft fokus på den grønne omstilling og har med højt engagement og stor indsigt brugt sin tid på solcelleteknologi - lige fra kontakt med kunden til el-montering og installation samt tilmelding til forsyningsselskaberne. Benjamin kombinerer en høj faglighed og passion for grønne løsninger med stor ansvarsfølelse og selvstændighed, hvilket gør ham til en værdifuld ressource for den grønne omstilling.
Anette Lok Pless, leder for lærlinge i SIF-Gruppen.
Begrundelse: Anette er kendt for sin evne til at møde lærlingene i øjenhøjde, og hun gør hver dag en aktiv indsats for at gøre en forskel for den enkelte unge – ikke blot i det faglige arbejde, men også for deres ve og vel. Hendes store engagement for de unges udvikling skinner tydeligt igennem, og hun følger dem tæt gennem hele deres uddannelsesforløb – hvilket er tydeligt, når hun ofte får et opkald efter eksamener med både gode og dårlige resultater.