-
Industri
For anden gang sidder der en Carl Erik Kristensen i direktørstolen i Hvide Sande Shipyard.
Hver morgen tager Carl Erik Kristensen en runde og hilser på i alle afdelinger i virksomheden for lige at få en status og fornemme stemningen. Alle er på fornavn med Carl Erik. Og direktøren sætter en ære i at kunne fornavnene på samtlige godt 160 ansatte på Hvide Sande Shipyard. Flere gange i ugen bliver frokosten spist sammen med folkene på værftet.
Virksomheden startede som det lokale værft i Hvide Sande med farfaren Carl Erik Kristensen som ejer og direktør i 1950. I dag er den lille lokale virksomhed blevet til en virksomhed med et internationalt fokus – og en direktør med en international MBA.
Den unge Carl Erik Kristensen startede med at lære et fag – skibstømrer. Han blev uddannet på værftet i 2000 og havde tanker om forskellige uddannelser. Men kærligheden spillede ind, og han blev i Hvide Sande på værftet, hvor hans far – populært kaldet HP – var direktør og udviklede virksomheden sammen med sin søster Inge Line.
Fætter ledelse
Nu er det næste generation, der driver virksomheden sammen: Carl Erik Kristensen som direktør og hans fætter Anders Madsen som leder af serviceafdelingen. Generationsskiftet er sket igennem en plan, der betød en glidende overgang fra 2007 til 2017.
Første erfaringer med ledelse fik Carl Erik Kristensen som nyuddannet skibstømrer. Han tog med på opgaven, da værftet i Japan skulle bygge en fregat i Tokyo Disney Sea – en stor japansk forlystelsespark til søs. Her havde han ansvaret for opbygningen af fregatten med de udsendte danske medarbejdere. Fregatten var i øvrigt ikke særlig sødygtig. Det var et jordskælvsikret fundament, der fik bygget en fregat i træ uden på. Efter hjemkomsten prøvede skibstømreren for første gang kræfter med en efterkalkulation på projektet. Det blev vejen ind i ledelse.
International EMBA
En projektlederuddannelse, en diplomuddannelse i ledelse fra Aarhus Universitet og endelig en EMBA i Shipping og logistik fra CBS med undervisning i Hamburg og London har klædt den 39-årige jyde på til jobbet. Et netværk med shippingfolk fra 17 nationaliteter er en af gevinsterne. Lokalt kan man også tale virksomhed hjemme ved spisebordet. Ægtefællen er også ansat på Hvide Sande Shipyard.
Hej Michael og Michael
Nu er virksomheden også rykket ud af Hvide Sande og til Ringkjøbing, hvor der skal bygges kraner til vindmølleindustrien i en ny industri-produktion. Her kommer Carl Erik også. To gange om ugen er han i Ringkøbing hos datterselskabet Seasight Davits, så direktøren også kan være på fornavn med folkene i denne del af virksomheden.
I øvrigt siger den jyske direktør oftest Michael på sine runder til sine medarbejdere. Det hedder fem medarbejdere nemlig til fornavn.