-
El
-
VVS
Dansk politi kunne torsdag optrevle en organiseret tyvebande, som havde stjålet store mængder værktøj. Der er brug for flere politiaktioner af denne slags, hvis tyvene skal afskrækkes fra at gå på rov i blandt andet håndværkernes varebiler, lyder det fra TEKNIQ.
Politiets afdeling for Særlig Efterforskning Øst kunne torsdag offentliggøre, at man havde anholdt i alt 13 personer for organiseret indbrud og tyveri i Storkøbenhavn. Kriminalitet, som blandt andet er gået ud over danske håndværksvirksomheder.
Læs også: Hver anden installatørerne ramt af tyveri inden for det seneste år
Aktionen glæder brancheorganisationen TEKNIQ, der i flere omgange har efterlyst en styrket indsats mod netop denne type kriminalitet.
– Det er meget positivt, at man på denne måde sender et klart signal fra politiets side om, at tyvene ikke skal føle sig for sikre, og at det har konsekvenser, når de vælger at stjæle fra håndværkernes varebiler, siger Tina Voldby, der er underdirektør i TEKNIQ.
Læs også: Alt var taget - derfor gjorde politiet intet
Hun understreger, at der er brug for flere aktioner som gårsdagens, hvis man for alvor skal bremse de senere års bølge af indbrud i ikke mindst varebiler og fra byggepladser.
Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der stadig bliver begået mange tyverier fra last- og varebiler. I 2018 blev der således anmeldt 6.943 af denne type sager.
– Man skal huske på, at vi kom fra et rekordhøjt antal anmeldelser i 2017. Og selvom der er sket en mindre fald i 2018, er tallet stadig det næsthøjeste siden 2011. Det til trods for, at eksempelvis mange installatører har gjort en stor indsats for at forebygge indbruddene ved at installere alarmer og panserglas i bilerne eller mærke værktøjet, siger Tina Voldby.
Tallene fra Rigspolitiet viser desuden, at der i 2018 blev rejst i alt 382 sigtelser for tyverier fra last- og varebiler. Det er en beskeden stigning i forhold til året før men stadig markant færre end i 2016 (476).