-
El
-
VVS
-
Industri
Pilotstrejken i SAS påvirker danskernes ferie og desværre også virksomhederne. Bliv klogere på hvordan du skal forholde dig til det som arbejdsgiver.
Den ansatte kan ikke komme på sin planlagte ferierejse
Det er vigtigt at slå fast, at man som arbejdsgiver ikke har ansvaret for, om ens ansatte kommer på den planlagte ferie eller ej. Det forhold, at den ansattes ferierejse er aflyst har derfor ikke indvirkning på selve afholdelse af ferien. Den ansatte skal fortsat holde sin ferie på det tidspunkt, hvor ferien er aftalt til afholdelse eller varslet til afholdelse. Men der er ikke noget til hinder for, at det aftales med den ansatte, at ferien holdes på et andet tidspunkt. Det dog vigtigt at være opmærksom på, at man arbejdsgiver ikke er ikke forpligtet til at imødekomme en anmodning om flytning af ferie
Den ansatte kan ikke komme hjem fra sin ferie på grund af pilotstrejken
Lige nu er der en række danskere, der er strandet på en feriedestination, og for nogen kan det betyde, at de ikke kan møde på arbejde. Det er TEKNIQ Arbejdsgivernes vurdering, at manglende fremmøde er at anse for en såkaldt force majeure-situation. Det betyder, at man ikke kan sidestille manglende fremmøde med ulovlig udeblivelse. Der er derfor ikke grundlag for at bortvise eller afskedige den ansatte, fordi den pågældende ikke er mødt på arbejde til det aftalte tidspunkt. Force majeure giver alene de ansatte et legitimt grundlag for ikke at møde på arbejde, Det skal man som arbejdsgiver tåle. Derudover hører pligterne op. Den ansatte er derfor ikke berettiget til løn, sålænge vedkommende ikke møder på arbejde.
Som arbejdsgiver kan man med rette forvente, at den ansatte tager kontakt til sin nærmeste leder og oplyser om situationen og om det manglende fremmøde på arbejdet.
Hvis der er spørgsmål, eller man påtænker en ansættelsesretlig reaktion inden den ansatte er retur i virksomheden kontakt da TEKNIQ Arbejdsgiverne for rådgivning på 4343 6000
Har du bestilt flyrejse hos SAS? Så tjek status for rejsen her