-
El
-
VVS
-
Industri
-
Beslagsmede
Der løber en ekstra månedlig omkostning på over 10.000 kr. på, hvis en medarbejder med bopæl i en lejlighed ikke kan lade på hjemadressen. Aura Installation dropper derfor elbilen for ansatte i lejligheder efter et halvt år langt forsøg. Ladning ved etageejendomme skal være en ret, mener TEKNIQ.
DR har taget problematikken op i en række indslag og artikler på dr.dk. i december.
- Vores budskab er, at vi har en skævvridning af arbejdsmarkedet. Folk, der kan lade hjemme, kan blive op til 11.000 kroner mere værd i forhold til medarbejdere i en boligforening. Det er en ulighed på arbejdsmarkedet, siger Thomas Vraa Baiemler i en artikel til DR.
Virksomheden har forsøgt en ordning, hvor montørerne lader bilerne på Aura’s lager, men det gav for meget spildt transport.
Aura Installation har også forsøgt med, at medarbejderne kunne gennemføre nogle kurser, mens de sad og ventede på en opladt bil, men der viste sig hurtigt at være for mange timer at fylde ud. Så ventetid blev til dyr spildtid.
Derfor er det på tide, at politikerne får ændret de nuværende regler for etablering af ladestandere.
Ret til at lade
- Vi har brug for, at de borgere, der eksempelvis bor i en boligforening, får en ret til at lade deres elbil. Der skal ske en investering i ladestandere ved etagebyggerier, så vi kan komme i mål med omstillingen i vores transportsektor, siger administrerende direktør Troels Blicher Danielsen.
Aura Installation er ifølge DR nået halvvejs med udskiftningen af vognparken for at kunne leve op til målet om at blive klimaneutral ved udgangen af 2026.
Det er lykkedes, fordi flere medarbejdere bor i parcelhus og her får en ladestander eller arbejder ved kunder, som har ladestandere.