-
Industri
Manglen på faglærte er en samfundsudfordring, som Danmark mangler løsninger på. Derfor lancerer energi- og fibernetkoncernen Andel nu 2030-legatet, der både skal motivere og hylde de unge på erhvervsuddannelserne på Sjælland, der er afgørende for den grønne omstilling. Legatet er på 2030 kroner hver måned i et år.
- Netop nu oplever vi faldende søgning til erhvervsuddannelserne. Men Danmark har behov for, at mange flere finder vej til en erhvervsuddannelse, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling. Andels nye legat kan være en af mange brikker til at lykkes med at motivere flere unge til at vælge erhvervsuddannelser. Stor ros til Andel for dette initiativ, siger underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Målgruppen for det nye legat er de unge mennesker, der søger ind på erhvervsskolerne, og uddanner sig som elektrikere, smede, vvs’ere, industriteknikere og procesoperatører i Region Sjælland. Uden dem bliver det rigtig svært at få de nødvendige havvindmøller, energieffektiviseringer, robuste elnet, Power-To-X anlæg og den grønne biogas, der er afgørende for at omstille vores energiproduktion og energiforbrug i en mere vedvarede og klimavenlig retning.
Ung fremtid
Om baggrunden for det nye legat siger Jens Stenbæk, bestyrelsesformand i Andel i en pressemeddelelse:
- Andel lancerer 2030-legatet for at motivere og fejre de unge, der tager en erhvervsuddannelse og vil være med til at ”bygge” den grønne omstilling. Det gør vi i forlængelse af vores arbejde med at omstille energisystemet i en mere grøn og vedvarende retning, og vi gør det som regionalt forankret andelsselskab, der også fokuserer på at skabe jobs og velstand i vores region. De unge er regionens fremtid, og de er afgørende for, at vi har lokal vækst og beskæftigelse.
Fakta om 2030-legatet
- 2030 Legatet udgør 2030 kr om måneden, og man kan modtage det i op til 12 måneder (6 mdr. på grundforløb 2 samt de første 6 mdr. af hovedforløbet).
- Andel uddeler det til studerende, der er optaget fra den 1. januar 2023 og frem til januar 2025 på en uddannelse som enten elektriker, smed, VVS, industritekniker, procesoperatør eller inden for automatik og proces på én af Region Sjællands fem erhvervsskoler.
- Man skal være flyttet hjemmefra og have folkeregisteradresse i regionen for at være berettiget til 2030-legatet.
- Man ansøger og kan læse mere på www.andel.dk/legat