-
Industri
Tre erhvervsskoler står bag en konference om smedefagets fremtid og rolle i den grønne omstilling. ”Grøn Smed” er overskriften for debatten, der foregår på en stor metalvirksomhed - VM Tarm A/S.
Hvordan kan smedefaget bidrage til den grønne omstilling?
Hvilken rolle spiller kunstig intelligens og robotteknologi for en smed?
Hvilke kompetencer skal en nyuddannet smed have i fremtiden?
Det er de helt store emner, der er på dagsordenen, når elever, faglærere, virksomheder og politikere skal diskutere fremtidens smed i Vestjylland i juni.
Konference om smedefagets fremtid og rolle i den grønne omstilling er et indlæg i en aktuel og væsentlig debat om uddannelsernes bidrag til den grønne omstilling. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der to vigtige elementer, som indgår i denne debat.
Mindset og kompetencer
- Den ene handler om hvilke faglige kompetencer, som er nødvendige for at bygge de energianlæg, en elektrificering af samfundet indebærer. Den anden handler om det mindset, som er nødvendigt, for at kunne producere bæredygtigt, siger chefkonsulent Johnny Kristensen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Den kommende konference sætter fokus på elevernes mindset og bæredygtighed i produktionen, herunder hvilke greb og undervisningsforløb der kan understøtte udviklingen af disse kompetencer.
- For TEKNIQ Arbejdsgiverne er det helt evident, at smedefaget spiller en central rolle i udviklingen af vores samfund i en mere bæredygtig retning, siger Johnny Kristensen.
Til ministeren
Arrangører er Tradium, Learnmark, UCRS og med Villum Fonden som sponsor. Formålet med dagen er samlet at finde ud af, hvilke grønne handlekompetencer der bør indskrives i smedefaget, samt finde de fem vigtigste nøgleudfordringer, der skal løses for at få en relevant og fremtidssikret smedeuddannelse i Danmark.
Disse konklusioner bliver efterfølgende formelt sendt til undervisningsministeren og andre relevante politikere for at sætte politisk fokus på smedefagets fremtid.
Fremtidens grønne smed
-
Dato: 17 juni 2024
Kl 13.00-16.00
Hos VM Tarm A/S
Tværvej 25
6880 Tarm
Deltagelse er gratis.
Tilmelding senest 31/5.
Tilmelding her.