-
El
-
VVS
Stadig flere virksomheder anvender internet-opkoblede enheder, hvilket giver en række sikkerhedsmæssige udfordringer. En ny tjekliste kommer med konkrete anbefalinger til, hvad virksomhederne kan gøre for at beskytte sig mod cyberkriminalitet.
Danske virksomheder bruger i stigende grad internet-forbundne enheder (IoT) til fx overvågning, fjernstyring af temperatur eller til at give besked, når en maskine skal serviceres. Hver fjerde virksomhed anvender IoT i dag.
Men IoT-enheder kan udgøre en alvorlig sikkerhedsrisiko, hvis de er dårligt beskyttet og i 2025 forventes hvert fjerde cyberangreb mod virksomheder at ske via IoT-enheder. Derfor ønsker Erhvervsstyrelsen og Rådet for Digital Sikkerhed med lanceringen af en ny tjekliste at fremme cybersikkerheden i dansk erhvervsliv.
- IoT-sikkerhed starter som oftest hos dem, der udvikler produkterne. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne går i dialog med deres leverandør om at levere IoT-enheder med passende sikkerhed – og fx opfordrer til at leverandøren tilslutter sig certificeringer og mærkningsordninger. Et andet vigtigt råd er, at virksomheden skal have et opdateret overblik over, hvad de har af IoT-enheder, hvad de bruges til, og hvornår de senest er opdaterede, siger Gert Læssøe Mikkelsen, der er bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed og chef for Alexandra Instituttets security lab.
Tjeklisten kan hentes på www.digitalsikkerhed.dk og www.sikkerdigital.dk