-
El
-
VVS
I takt med at kravene om brug af bygningsautomatik stiger, bliver der brug for flere dygtige teknikere, som har kompetencerne til at programmere en bygning. En ny efteruddannelse skal dække det behov.
Tidligere i år blev kravene om brug af bygningsautomatik i nye bygninger strammet, og dermed har branchen fået brug for flere dygtige folk, som kan programmere bygninger, så alle tekniske installationer bliver styret optimalt.
For at imødekomme den efterspørgsel har TEKNIQ Arbejdsgiverne i samarbejde med KEA, Maskinmesterskolen i København og Dansk El-forbund fået udviklet seks nye efteruddannelsesmoduler på akademiniveau. De fokuserer på forskellige grene af bygningsautomation:
- Bygningsautomatik systemkendskab
- Bygningsautomatik koordination
- Bygningsautomatik funktionsafprøvning
- Indeklima i større bygninger
- Dynamisk lys
- Større komfortanlæg med køl
De første tre moduler giver kompetence til at programmere bygningen, så den fremstår energieffektiv og brugervenlig, mens de øvrige tre moduler giver dybdegående viden på mere afgrænsede områder.
Uddannelsespolitisk konsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne Jørgen Prosper Sørensen glæder sig over, at det er lykkedes at etablere den nye efteruddannelsesmulighed.
– Bygningsautomatik vil uden tvivl være et vækstmarked mange år frem, fordi intelligente og energieffektive bygninger er afgørende, hvis vi skal nå i mål med Danmarks ambitiøse klimamålsætning. Med de nye moduler får virksomhederne mulighed for at opkvalificere deres medarbejdere på området, siger Jørgen Prosper Sørensen.
Han understreger, at uddannelsen er på et højere niveau end AMU-kurser, og at uddannelsen henvender sig til faglærte med en el- eller VVS-teknisk baggrund eller tilsvarende med viden om installering af tekniske bygningsinstallationer.
Undervisningen på et efteruddannelsesmodul forløber over 4 eller 8 uger (5 eller 10 ECTS-point) med én undervisningsdag om ugen. Der skal regnes med en del hjemmearbejde mellem undervisningsdagene, og modulet afsluttes med en prøve.
Det bliver muligt at tage modulerne hos KEA i København og hos Solar i Vejen. De første kurser starter i oktober.
Læs om uddannelserne her.