-
El
-
VVS
1. november trådte den såkaldte indefrysningsordning i kraft, så både borgere og virksomheder kan udskyde betalingen af deres ekstraordinært høje el- og gasregninger.
Nu gælder den politiske håndsrækning til at håndtere de ekstremt høje el- og gaspriser, som presser både virksomheder og borgere på pengepungen. Den såkaldte indefrysningsordning, der trådte i kraft den 1. november, giver mulighed for at udskyde en del af betalingen til et senere tidspunkt.
For virksomhederne betyder det typisk, at man kan få indefrosset op til 15 millioner kroner samlet set af sin el- og gasregning og 3,75 millioner på fjernvarmeregningen (gælder først fra 1. januar).
Man skal selv ansøge sit energiselskab om det, og tilmeldingen vil være åben fra den 15. november.
Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier indgik den 23. september 2022 en aftale om indefrysningsordningen, der er en del af en større aftale om vinterhjælp. Læs hele aftalen
Fakta:
- Med indefrysningsordningen kan husstande og virksomheder midlertidigt få indefrosset en del af energiregningen, hvis energiprisen når over en fastsat grænse. For el og gas træder ordningen i kraft den 1. november 2022. For fjernvarme træder ordningen i kraft den 1. januar 2023.
- Ordningen gælder for regninger for en 12 måneders periode. Det indefrosne beløb afdrages til energiselskabet i en periode på 4 år, når de 12 måneder er udløbet, og kunden har haft en afdragspause på et år.
- Virksomheder kan maksimalt få indefrosset 15 mio. kr. samlet set for el og gas og 3,75 mio. kr. for fjernvarme.
- Energiintensive virksomheder får derudover mulighed for at søge en særlig indefrysningsordning for el og gas, så de i alt kan få indefrosset et beløb svarende til 186 mio. kr. Her dækkes op til halvdelen af merudgifterne til el og gas, når prisen overstiger det dobbelte af den gennemsnitlige el- og gaspris i 2021.
Kilde: Energistyrelsen, Erhvervsstyrelsen