-
El
-
VVS
Nedlukningen af Nordjylland har efterladt Intego med en række uafklarede spørgsmål. Lige nu overvejer ledelsen, om afskedigelser bliver nødvendige.
Nedlukningen af Nordjylland har efterladt Intego med en række uafklarede spørgsmål. Lige nu overvejer ledelsen, om afskedigelser bliver nødvendige.
Den tekniske servicepartner Intego, som har hovedsæde i Aalborg, er en af de virksomheder i installationsbranchen, der er hårdt ramt af corona-nedlukningen af Nordjylland.
Virksomheden har i alt 56 medarbejdere, som bor i de berørte kommuner. De har alle fået besked på at blive hjemme. Gruppen af medarbejdere består primært af timelønnede ansatte, der ikke kan arbejde, og en mindre gruppe funktionærer, som kan arbejde hjemmefra.
Står selv med regningen
Administrerende direktør i Intego Jens Frost Mikkelsen fortæller, at det lige nu er uafklaret, om virksomheden har mulighed for at få kompensation fra en af de ordninger, der er på vej. Blandt andet fordi han ikke kan sende mindst 50 medarbejdere eller 30 procent af virksomheden hjem, som er et af kravene. Dermed må virksomheden – som det ser ud lige nu – selv betale regningen for de medarbejdere, der ikke kan arbejde.
– Det er endnu ikke afklaret præcis, hvordan de nye kompensationsordninger kommer til at virke, og vi håber på, at man vil genoplive den suspensionsordning, der blev lavet tidligere på året. Den gav mulighed for, at man suspenderede ansættelsesforholdet fra dag til dag og sendte medarbejderne hjem på dagpenge. Dermed slap vi for at opsige medarbejdere, og de kunne bevare en tilknytning til virksomheden, siger Jens Frost Mikkelsen til installationsmedierne.dk.
Han vurderer i disse dage, om han skal reducere medarbejderstaben eller se tiden an.
– Som det ser ud lige nu, er det altså os, der kommer til at tage tabet for den her situation, og derfor overvejer vi naturligvis, om vi skal i gang med at afskedige medarbejdere eller ej. Med i den overvejelse er også, om vi vurderer, at nedlukningen stopper 3. december eller bliver forlænget derefter. Og det er meget svært at spå om, siger Jens Frost Mikkelsen.
Klare retningslinjer, tak
– Regeringen er nødt til at være skarpere i udmeldingerne. Det skal ikke være folkedomstolen, der dømmer og vurderer, om vi har fulgt en kraftig opfordring eller ej. Der burde være helt klare og entydige retningslinjer: Altså enten MÅ man pendle, eller også må man IKKE pendle. Regeringen lægger alt for meget ansvar for at tolke reglerne over på virksomhederne – og det er ikke rimeligt, understreger Jens Frost Mikkelsen.