-
El
-
VVS
-
Industri
-
Beslagsmede
Det kostede medlemsvirksomhed dyrt, at der ikke var dokumentation på udleveret værktøj i firmabil til svend. Denne afleverede en tom firmabil ved fratrædelsen – men skal ifølge en voldgiftskendelse ikke betale en regning på 75.000 fra arbejdsgiveren pga. manglende dokumentation.
- Denne sag drejer sig om en el-virksomhed, men konklusionen er den samme for enhver arbejdsgiver: Når man udleverer værdifuldt værktøj til medarbejdere skal det registreres og medarbejderen skal samtidig kvittere for modtagelsen. Ved fratrædelse skal parterne i fællesskab gennemgå de tilbageleverede effekter og sammenholde disse med listen. Resultatet beskrives og underskrives af både arbejdsgiver og medarbejder. Ellers står man ifølge den aktuelle voldgift meget dårligt som arbejdsgiver.
Det siger ansættelsesretchef Ulrik Odgaard-Mogensen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne efter at have analyseret tilkendegivelsen fra den faglige voldgift, som blev forhandlet mundtligt imellem TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-forbund i Glostrup den 5. marts. Parterne blev ikke enige, og afgørelsen er derfor truffet af opmanden i sagen – fhv. højesteretsdommer Lene Pagter Kristensen.
Husk dokumentation
Opmanden er meget klar i sin tilkendegivelse i voldgiftssagen, hvor den ansatte bliver frifundet for et krav på godt 75.000 kr:
”Virksomheden burde som arbejdsgiver have sørget for, at der var klarhed over ansættelsesvilkårene og styr på hvilket værktøj tilhørende virksomheden, der var udleveret til den enkelte ansatte. Virksomheden har således været den nærmeste til at bevissikre sig ….. ved at der forelå underskrevne bekræftelser på hvilket værktøj, der var udleveret til og afleveret af den enkelte ansatte,” skriver opmanden i sin tilkendegivelse.
- En dokumentation på udleveret og afleveret værktøj er i virkeligheden til fordel for både arbejdsgiver og medarbejder. Hvis man straks ved fratrædelsen gennemgår værktøjet og listen, så har begge parter dokumentation i orden. Og virksomheden sikrer sig mulighed for at kunne rejse krav imod medarbejderen, hvis der mangler noget, siger ansættelsesretchef Ulrik Odgaard-Mogensen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.