-
El
-
VVS
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard præsenterede nyt regeringsudspil hos Kemp & Lauritzen. Installationsbranchen står med nøglen til den grønne omstilling, lød det blandt andet fra ministeren.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard præsenterede nyt regeringsudspil hos Kemp & Lauritzen. Installationsbranchen står med nøglen til den grønne omstilling, lød det blandt andet fra ministeren.
Et nyt regeringsudspil vil med flere forskellige ”gulerødder” få flere til at uddanne sig, så de kan matche fremtidens jobmarked. Ikke mindst i forbindelse med den grønne omstilling, forklarede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), da han onsdag den 10. juni fremlagde udspillet hos Kemp & Lauritzens hovedsæde i Albertslund.
- Vi har en forpligtelse til at bruge denne krise på den klogeste måde. Både for samfundets skyld men også for at kunne være en frontløber i den grønne omstilling, sagde Peter Hummelgaard.
Det var langtfra tilfældigt, at pressemødet foregik hos teknikentreprenøren Kemp & Lauritzen. Virksomheden er nemlig en del af den branchen, som ifølge ministeren er helt afgørende at sikre veluddannet arbejdskraft til i fremtiden. Af samme grund er en af punkterne i udspillet at lave et samarbejde på tværs af ministerier, der skal styrke opkvalificering og videreuddannelse målrettet de klima-egnede fag.
- Vi har jo netop nogle af de faggrupper her. Elektrikere, vvs’ere, ventilation- og energispecialister er vigtige for at nå i mål med den grønne omstilling, sagde Peter Hummelgaard.
Blandt tilhørerne stod direktøren for Kemp & Lauritzen, Peter Kaas Hammer, der var helt enig i udlægningen af branchens betydning for at nå i hus med det ambitiøse mål om at mindske CO2-udledningen markant i løbet af de næste 10 år. Det kommer i sidste ende an på de mennesker, der skal udføre opgaverne og den viden, de har.
- Det er godt med opkvalificering af kompetencerne. Som tekniker skal man hele tiden følge med i udviklingen. For vores servicefolk og rådgivere eksempelvis er pc’en deres vigtigste værktøj – sådan var det altså ikke tidligere, sagde Peter Kaas Hammer til Installationsmedierne.
Sort coronatid - grøn fremtid
Regeringsudspillet forsøger at hæve uddannelsesniveauet generelt og målrette indsatsen til de fag, man vurderer vil opleve en stigende efterspørgsel de kommende år. Det gælder blandt andet installationsbranchens faggrupper.
- Vi kommer fra en situation med meget høj beskæftigelse gennem mange år. Nu kigger vi nok ind i en fremtid, hvor det er lidt anderledes på den korte bane, men på den længere bane er jeg sikker på, at vi kommer tilbage igen, og her spiller den grønne agenda en stor rolle, sagde Peter Kaas Hammer.
Selvom coronaen har farvet livet sort i øjeblikket, så er fremtiden grøn, lyder det samstemmende fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
- Inden for el- og vvs-området vil der også i fremtiden være behov flere faglærte – ikke mindst i forbindelse med hele den grønne omstilling. De faglige kompetencer, som skal sikre moderne intelligente tekniske installationer og produktion af grøn energi, spiller en helt central rolle, hvis vi skal nå regeringens egne klimamål, udtaler Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Ministeren håber at forhandle en aftale på plads med de øvrige partier på Christiansborg inden sommerferien, så initiativerne kan føres ud i livet 1. august.