-
El
ELCON har udviklet sit eget specielle kursus for lærlinge, der skal øge den nye generation elektrikeres evne til innovation og kreativitet i opgaveløsningen.
I disse uger er ELCON's lærlinge til det såkaldte ELCON Modul, som er et ekstra uddannelsesforløb designet i samspil med Aarhus Tech.
Temaet for ugerne er teknologi, innovation og bæredygtighed, og lærlingene kan se frem til et fagligt program med undervisning, case-arbejde samt oplæg af kollegaer om forretningen, sikkert arbejdsmiljø og specialkompetencerne i ELCON. Derudover byder ugerne på sociale aktiviteter, så lærlingene kan lære hinanden at kende på tværs af landet.
- I ELCON går vi meget op i at give vores lærlinge en god uddannelse, hvor de får mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt. Det er vigtigt, de får en god start på faget, og at vi kan tilbyde de unge gode rammer, så de vælger, lærer og trives i vores branche, siger June Trillingsgaard, HR-koordinator i ELCON.
Lærer nye måder at angribe opgaven
For elektrikerlærling Rasmus Bitz har ELCON Modul været en givende oplevelse, og det har været et godt supplement til den tekniske undervisning samt en øjenåbner for at tænke kreativt:
- Forløbet har fået mig til at tænke anderledes end den klassiske håndværkertankegang, hvor et problem skal løses på én måde. Det er okay at tænke i nye baner og være åben for at tænke i alternative løsninger, siger Rasmus Bitz, der er elektrikerlærling hos ELCON.
Foruden ELCON Modul har ELCON også rotationsordninger, hvor lærlingene i nogle måneder ad gangen kan prøve kræfter med forskellige eltekniske fagområder – eksempelvis inden for områder som sikring, forsyning, automation og bygningsautomatik. Tiltagene bliver også suppleret med en mentorordning for at sikre, at lærlingene trives undervejs i deres læretid.
Ud af boksen
- At være elektriker kræver meget mere end kassetænkning. Man skal rent ud sagt kunne tænke ud af boksen. Derfor er det også godt at udfordre sine lærlinge i mange forskellige eltekniske og kreative discipliner. Der er nemlig ingen tvivl om, at fremtidens elektrikere skal kunne lidt af hvert, siger Allan Schmidt-Petersen, uddannelseskonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Han opfordrer i samme ombæring til at man som virksomhed dyrker lærlingenes innovation, nysgerrighed og entusiasme ved at opfordre dem til at deltage i TEKNIQ Arbejdsgivernes talentprogram, der byder på eltekniske oplevelser i hele Europa.