-
Industri
På Roskilde Tekniske Skole kan man igen i år høre fem forskellige sprog, når industritekniker-elever på tværs af flere lande konkurrerer i robotprogrammering. Endnu et tiltag, der skal gøre erhvervsuddannelser mere attraktive.
- Målet med dette projekt er at lære de unge industriteknikkere en masse om at programmere og arbejde med robotter. Samtidig skal de lære at arbejde sammen internationalt. De enkelte hold er nemlig sat sammen med deltagere fra fire lande.
Det fortæller Pernille Bjerre fra Roskilde Tekniske Skole, der er projektleder på projektet kaldet RoboCompetition. Deltagerne kommer fra Holland, Schweiz, Finland, Norge og Danmark. I starten af ugen er deltagerne blevet undervist i programmeringen af en cobot fra Universal Robots i Odense.
På ugens sidste dag var der så konkurrencedag. De enkelte hold fik udleveret en opgave med robotten fra morgenstunden og er så blevet eksamineret af eksterne censorer. En af dem var chefkonsulent Johnny Kristensen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Norge næste gang
- For det første har vi oplevet dygtige unge mennesker, som hurtigt har forstået at samarbejde om robotopgaven på tværs af nationaliteter. For det andet er det så vigtigt med sådanne oplevelser til unge på erhvervsuddannelserne. Det er nemlig med til at gøre det mere attraktivt at gå den vej for fremtidens unge i stedet for altid at vælge gymnasiet, siger Johnny Kristensen.
RoboCompetition foregår næste gang i Norge, hvor Roskilde Tekniske Skole vil finde seks nye industriteknikerlærlinge til at deltage. Dette års deltagere var lærlinge, som i forvejen var på skoleophold. En af de seks var en elektrikerlærling, som markerede sig som en af de bedste deltagere.