-
El
-
VVS
Faaborg-Midtfyn Kommune har netop vundet en pris for konceptet ”Erhvervsrygsækken”, der skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.
I Faaborg-Midtfyn Kommune er en maskinfabrik, en Brugs, et VVS-firma, en bilforhandler og en efterskole nogle af de forskellige virksomheder og arbejdspladser, der modtager virksomhedsbesøg fra skoleklasser med ”erhvervsrygsækken” på ryggen. ”Erhvervsrygsækken” indeholder et koncept, der gør det nemt for virksomheden at deltage og udvikle nogle opgaver, hvor eleverne eksempelvis kan anvende den matematik, de sidder og lærer hjemme i klasselokalet.
Projektet fungerer så godt, at det netop er blevet tildelt undervisningsministeriets Falkepris, som hædrer initiativer, der forsøger at øge søgningen til erhvervsuddannelserne.
Fleming Frederiksen (billedet), der er direktør i Svend Frederiksen Maskinfabrik og næstformand i TEKNIQ Arbejdsgiverne, er en af dem, som har haft elever på besøg i sin virksomhed. Han er begejstret for idéen.
– Dette samarbejde giver os som virksomhed mulighed for at få besøg af nogle unge mennesker, som så kan få et førstehåndsindtryk af, hvad det vil sige at være smed eller industritekniker. Og selv om det måske kun er to eller måske tre ud af en klasse på 25 elever, hvor vi får vakt deres interesse for at blive smed eller industritekniker, så er det jo også bare super i en tid, hvor den gamle ”erhvervspraktik” ikke længere findes, siger direktør Fleming Frederiksen fra Svend Frederiksen Maskinfabrik.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil roste ved uddelingen af Falkeprisen Faaborg-Midtfyn kommune for at tænke nyt i forhold til at tiltrække flere til erhvervsuddannelserne.
– Det er en bunden opgave, at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse. Dels fordi vi ved, at det langt fra er alle unge, der trives bedst på en klassisk gymnasieuddannelse. Dels fordi vi mangler faglærte. Derfor glæder det mig at se, at kommuner som Faaborg-Midtfyn har taget udfordringen op og fundet kreative løsninger. Det vil jeg gerne sige stort tak for. Jeg håber, løsninger som Erhvervsrygsækken vil sprede sig som ringe i vandet og inspirere nabokommunerne, lød det fra Pernille Rosenkrantz-Theil.
I alt 15 folkeskoler og 26 virksomheder er netop nu med i samarbejdet. 22 nye virksomheder er på vej ind i samarbejdet. Hver virksomhed får et enkelt besøg om året, så belastningen ikke bliver for stor. Derfor skal der engageres en del virksomheder i projektet.