-
Industri
TEKNIQ Arbejdsgiverne lancerer ny kampagne for at få unge til at vælge en uddannelse inden for metalindustrien.
Flere unge skal tage en industri- eller smedeuddannelse. Og virksomhederne skal uddanne endnu flere lærlinge. Det er kort fortalt baggrunden for en ny stor kampagne, der går i luften den 18. november 2019.
– Vi kommer til at mangle faglærte de kommende år. Det viser alle analyser, og allerede i dag må stadig flere af vores medlemsvirksomheder sige nej til ordrer på grund af manglende arbejdskraft, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Kampagnen består af to dele. Den første er rettet mod de unge og lanceres i samarbejde med Dansk Metal. Omdrejningspunktet er en kort film, der viser glimt fra arbejdet som industritekniker og klejnsmed og nogle af de færdige produkter, som branchen er med til at skabe.
– Filmen præsenterer eksempler på det arbejde, der foregår ude i virksomhederne. Vi vil gerne vise de unge, at de kommer til at arbejde med ny teknologi, at de skal programmere CNC-maskiner og robotter, at arbejdet handler om præcision og kvalitet, og at de skal både bruge både hænderne og hovedet, siger Tina Voldby.
Filmen vil først og fremmest blive vist på de sociale medier. I første omgang vil kampagnen køre på Facebook og Instagram fra midten af november til starten af december. Næste omgang bliver i forbindelse med Danmarksmesterskaberne i Skills i januar 2020. Derudover planlægges en række målrettede annoncer til de unge op mod deres uddannelsesvalg 1. marts.
Der er også oprettet et særligt website – en landingpage – hvor de unge kan få mere information om uddannelserne til industritekniker, klejnsmed, rustfast smed og landbrugsmaskinmekaniker. Sitet vil gradvist blive udbygget med information til de unge om uddannelserne og med materiale til virksomhederne.
[ Artiklen fortsætter under filmen ]Se filmen her:
Tag en ekstra lærling
Derudover lancerer TEKNIQ Arbejdsgiverne en kampagne overfor virksomhederne under overskriften ”Tag en ekstra lærling”.
Denne del af kampagnen omfatter blandt andet annoncer i fagmedierne og materiale til virksomhederne med ”10 gode råd når du ansætter lærlinge”. Der vil også være plakater til at hænge op i frokoststuen om lærlingenes uddannelsesforløb.
- Det er vores håb, at virksomhederne kan bruge de nye værktøjer til at blive endnu skarpere, når de rekrutterer lærlinge, og med plakaterne har de et godt overblik over, hvad lærlingene skal lære i praktiktiden i virksomhederne, siger Tina Voldby.
Også denne kampagne går i luften i midten af november, og materialet er samtidig vedlagt som indstik i TEKNIQ Arbejdsgivernes magasin ”Industri & Teknik” nr. 10.
– Vores medlemsvirksomheder gør allerede en stor indsats for at ansætte lærlinge. De seneste fem år er der således indgået 21 pct. flere uddannelsesaftaler på industri- og smedeuddannelserne, mens medlemmerne af TEKNIQ Arbejdsgiverne har øget antallet af uddannelsesaftaler med 67 pct. Det er superflot, men hvis vi skal undgå at mangle hænder i fremtiden, skal vi have endnu flere unge i gang med vores uddannelser, siger Tina Voldby.
Hun mener, at der er brug for, at også andre brancher i højere grad hjælper med til at tiltrække og uddanne de dygtige faglærte unge.
– Samtidig vil vi gøre vores til at få åbnet virksomhedernes døre for endnu flere lærlinge – og få flere unge til at vende blikket mod de tekniske erhvervsuddannelser, siger Tina Voldby.