-
El
-
VVS
-
Industri
-
Beslagsmede
Hvis hun bliver valgt vil adm. direktør Anett Egsgaard fra Telesikring A/S gerne bidrage til bestyrelsesarbejdet med anderledes perspektiver og vinkler på vigtige områder i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Den vestjyske direktør kommer med en baggrund i organisationspsykologi.
For tre år siden overtog Anett Egsgaard direktørstolen i familievirksomheden Telesikring A/S. Siden har hun arbejdet på at ændre kulturen fra kontrol til tillid. Netop det arbejde er hun nu blevet hædret for med en temapris for tillidsbaseret ledelse fra PWC.
- Fra mit arbejde i det regionale råd under TEKNIQ Arbejdsgiverne kan jeg mærke, at jeg kommer med en anden tilgang til en række emner. Det skyldes min baggrund og at jeg er kvinde i en branche med meget få kvinder. Jeg ser ofte anderledes på en sag end mine kolleger, siger Anett Egsgaard.
Trivsel i fokus
Et eksempel er diskussioner i branchen om barsel. Ofte har diskussionen handlet om at slippe for stigende udgifter.
- Men vi kan som arbejdsgivere også være med til at drive en udvikling. I stedet for at se alene på udgifter kan vi se en mulighed for at drive en samfundsmæssig udvikling, der gør netop vores fag mere attraktive. Et mere attraktivt fag vil tiltrække både flere kvinder og mænd, og det har vi behov for, siger Anett Egsgaard.
Mulighederne i god trivsel hos medarbejderne er en hjertesag for den jyske direktør. Et samfund i trivsel er afgørende for at kunne drive en god forretning.
- Jeg kan som leder påvirke mine medarbejderes liv. De skal udvikle sig og trives i arbejdsdagen i virksomheden. Og så skal de kunne komme hjem og trives efter fyraften i en familie med en fornuftig økonomi. Uden medarbejdere i trivsel er vi ikke noget som virksomheder. Trivsel er en mærkesag for mig, siger Anett Egsgaard.
Attraktive job
Om ti år håber hun, at TEKNIQ Arbejdsgiverne har spillet en hovedrolle i at gøre det lige så attraktiv at være tekniker som funktionær på en dansk arbejdsplads. Erhvervsuddannelsen skal være et lige så attraktivt og naturligt tilvalg som gymnasiet.
- Her handler det også om et tæt samarbejde med fagbevægelsen. Der skal ske en stor udvikling både på uddannelse og på den måde, man arbejder som faglært. Det skal eksempelvis være lige så nemt at flekse ud i arbejdstiden for at nå noget i familien for en faglært som det i dag er for en funktionær. Vores fag skal på mange måder være lige så tidssvarende og moderne som hos en funktionær, hvis nye generationer skal vælge vores fag til, siger Anett Egsgaard.