-
El
-
VVS
Andelen af industri- og byggevirksomheder, der har sikret det interne netværk med adgangskontrol, er stagneret, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Knap en fjerdedel af bygge- og anlægsvirksomhederne mangler den basale sikkerhedsforanstaltning.
Til trods for at cybertruslen mod danske virksomheder gang på gang bliver vurderet som høj, har over 20 procent af de danske virksomheder inden for byggeri og industri ikke sikret deres interne netværk med adgangskontrol. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
I bygge- og anlægssektoren har 77 procent af virksomhederne sikret deres netværk med adgangskontrol, hvilket indikerer et lille fald de seneste år. (Se figur) I 2019 var det tilsvarende tal 79 procent.
På industriområdet har 90 procent af virksomhederne etableret den basale sikkerhedsforanstaltning, mens tallet i 2019 var 88 procent.
Stor risiko
Antallet af virksomheder, der hæver sikkerhedsniveauet ved at etablere adgangskontrol, er altså stagneret de seneste år, hvilket er problematisk, lyder det fra Mads Risgaard, der er teknisk konsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
- Selvom man ikke har uanede resurser i virksomheden, er det vigtigt at være bevidst om, at cyberkriminalitet vækster i øjeblikket. Derfor bør virksomhederne være bevidste om, at det kan være forbundet med store omkostninger, hvis de ikke har den nødvendige grad af cybersikkerhed og eksempelvis jævnligt tager backup af serverindhold, siger han.
Ifølge tallene fra Danmarks Statistik er det særligt de mindste virksomheder med mellem 10 og 49 ansatte, der endnu ikke har styr på adgangskontrollen. (Se figur nederst)
– Det kan skyldes, at virksomhederne stoler alt for meget på, at computernes indbyggede Windows Firewall er tilstrækkelig beskyttelse. Har virksomhederne flere computere, der er koblet sammen i et trådløst netværk, giver en router med en indbygget firewall større tryghed og cyberbeskyttelse, forklarer Mads Risgaard Knudsen.