-
Industri
Hver sjette SMV arbejder i dag med innovation, viser tal fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses virksomhedspanel Der er derfor behov for, at flere virksomheder investerer i at udvikle nye produkter og processer.
Hver sjette SMV arbejder i dag med innovation, viser tal fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses virksomhedspanel Der er derfor behov for, at flere virksomheder investerer i at udvikle nye produkter og processer. Syv ud af ti SMV’er i panelet svarer, at de regner med at få brug for hjælp eller rådgivning til innovation.
- Vi får hele tiden virksomheder med, som vil i gang med eller videre med innovation. Virksomhedernes innovationskraft er med til at holde tempoet oppe i den grønne og digitale omstilling, siger Glenda Napier, direktør i energiklyngen Energy Cluster Denmark og talsperson for Danmarks 13 forskellige klynger.
Dansk Erhvervsfremmebestyrelse samt Uddannelses- og Forskningsministeriet finansierer de næste to års drift af klyngerne til og med 2024.
Hjælp i hele landet
- Vi har i dag en effektiv og bredt tilgængelig klyngeindsats med 13 klynger, der holder til på 50 forskellige adresser rundt i landet. Det sikrer, at virksomhederne ikke har langt til hjælp fra en klynge. Klyngerne løfter en helt central opgave: At skabe innovationssamarbejder og netværk mellem virksomheder og viden- og forskningsinstitutioner, så viden og kompetencer bliver til nye, innovative produkter og løsninger. Innovation er helt afgørende for vækst og eksport på erhvervsområder, hvor Danmark står stærkt i den internationale konkurrence, siger formanden for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Christian Motzfeldt i en pressemeddelelse.
Midlerne betyder, at ca. 1.200 virksomheder i de kommende to år kan indgå i innovationssamarbejder, mens 3.900 virksomheder kan deltage i bredere kollektive innovationsaktiviteter på tværs af klyngerne.
Klyngerne
Læs mere om de 13 klynger her: De danske klynger | Cluster Excellence Denmark