-
El
-
VVS
Hos Elektrikeren Sønderborg vil de gerne fremme diversiteten på arbejdspladsen og dyrke de dygtige talenter. 30-årige Marianna Burbulea er det perfekte eksempel på begge dele. Nu er hun også hyldet med Fagets Medalje efter at have gennemført svendeprøve i højgravid tilstand.
Da kommunen kontaktede direktør Ole Ravn fra Elektrikeren Sønderborg og hans projektchef Jesper Krarup med et tilbud om at tilknytte ungarske Marianna Burbulea som lærling, vidste de ikke, at det skulle ende med Faget Medalje. Men de er bestemt heller ikke overraskede over topresultatet.
Fagets Medalje uddeles af TEKNIQ Arbejdsgiverne til de lærlinge, der får 12 ved såvel den teoretiske som praktiske del af svendeprøven.
Højgravid til svendeprøven
Ole Ravn og Jesper Krarup har efter mange år som skuemestre lært at spotte talent. Og at Marianna er et lysende elektrikertalent, var der aldrig tvivl om. Og slet ikke efter at hun scorede topkarakter, da hun højgravid skulle igennem svendeprøven.
- Det er virkelig dejligt at blive anerkendt for noget, jeg har arbejdet hårdt for. Det var ikke kun en faglig udfordring, men også en sproglig udfordring, så jeg har nogle gange haft brug for at få gentaget tingene en ekstra gang. Jeg har kunnet bruge min viden fra mit gamle arbejde, men det at arbejde med hænderne var helt nyt for mig, så at ende med topkarakter og Fagets Medalje føles helt fantastisk, siger Marianna Burbulea, elektriker i Elektrikeren Sønderborg.
30-årige Marianna Burbulea arbejdede som fysiklærer i Ungarn, men flyttede til Sønderborg pga. sin mands arbejde. Og det var her, at kommunen kontaktede Elektrikeren Sønderborg for at give Marianna muligheden for at følge sit ønske om at blive elektriker og blive integreret på det danske arbejdsmarked. Det skulle vise sig at være et perfekt match.
Et mål om diversitet på arbejdspladsen
- Vores direktør Ole Ravn har altid sat en ære i at have en høj grad af diversitet. Både i forhold til nationalitet, hvor vi har haft grækere, spaniere og tyrkere ansat, men også i forhold til at prioritere kvindelige lærlinge. Derfor var vi heller aldrig i tvivl, da vi blev sat i kontakt med Marianna, siger Jesper Krarup, projektchef i Elektrikeren Sønderborg.
Selvom man hos virksomheden ønsker at prioritere diversitet, så er Marianna Burbulea kun den anden kvindelige lærling siden firmaet startede i 1960. Derfor var de også meget begejstrede, da hun begyndte og hurtigt viste den faglige ballast, hun har inden for fysik og matematik.
- Vores erfaring er, at de unge knægte vil ud over stepperne, men den sidste føling og den sidste omhu oplever vi mere hos kvinderne, der har en anden ro og grundighed, siger Jesper Krarup, der akkurat har taget den nu tredje kvindelige lærling ind i virksomheden.
Elektriker med egen kundeportefølje
Det er ikke kun arbejdspladsen, der har lagt mærke til Mariannas talent. Det har kunderne også, og det i en sådan grad at flere af de tekniske chefer rundt omkring hos større offentlige og private kunder specifikt efterspørger fysiklæren fra Ungarn.
Det glæder Jesper Krarup, der omtaler det som ”Mariannas egen kundeportefølje”.
- Det, at vi kan favne bredt gør, at vi kan møde vores kunder på en helt anden måde. Vi skal kunne differentiere os fra de andre, og så er kunsten ellers hele tiden, at kunne få det bedste frem i de bedste – og her hjælper en høj grad af diversitet, siger Jesper Krarup.
Jesper Krarup, projektchef Elektrikeren Sønderborg (tv.) og Marianna Burbulea, modtager af Fagets Medalje (th.)