-
El
-
VVS
Tendensen går i retning af færre medlemmer hos fagforbundene under FH, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Vigtigt at holde en fornuftig balance af hensyn til den danske model, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Selvom beskæftigelsen på arbejdsmarkedet stiger, så falder antallet af medlemmer organiseret under Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der blev offentliggjort mandag morgen.
Af samme grund besøgte TV2 News installationsvirksomheden Claus Dalsgaard A/S i Ballerup for at høre om arbejdsgivernes syn på udviklingen.
Direktør og ejer Claus Dalsgaard forklarede, hvordan han ikke ubetinget så det som en positiv udvikling. Faktisk har han jævnligt kontakt til fagforeningerne – blandt andet i forbindelse med lærlinge, han skal overtage fra andre virksomheder, forklarede han.
God kamp kræver ligevægt
I sidste ende handler det om balancen i ”den danske model”, hvor arbejdsmarkedets parter med jævne mellemrum krydser klinger for at forhandle overenskomst. For hvad er konsekvenserne, hvis fagforbundenes legitimitet løbende bliver udhulet af faldende medlemstal. Den del var TEKNIQ Arbejdsgiverne med til at perspektivere i indslaget.
- Hvis man skal bruge et billede på udviklingen, så kan vi som arbejdsgiverorganisation sagtens nyde fordelen ved at spille en fodboldkamp med 11 spillere mod 10. Men i længden er det jo ikke en god fodboldkamp, hvis der til sidst kun står én forkølet markspiller tilbage på modstanderholdet. En god kamp handler alt andet om, at man på begge sider af bordet har en solid repræsentation, forklarede Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, blandt andet i interviewet.
Se mere på TV2play (kræver login)
Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, blev interviewet af TV2News om konsekvenserne af, at fagforbundene bløder medlemmer.