-
Industri
Teknik fra kendt produktion af vandingsmaskiner i hele Europa skal nu bruges i nyudviklet betonudlægger til byggebranchen. Det sparer mandskab og nedslidning, og Fasterholt har store forventninger til den nye teknologi til byggebranchen.
-Vi har store forventninger til det nye produkt. En maskine kan efter vores erfaringer spare op til tre mands nedslidende arbejde – og dermed også tid i byggeriet.
Det siger direktør Rikke Kjær Pedersen fra Fasterholt, der tror så meget på produktet, at der er lavet et særskilt selskab, website etc. til Fasterholt-familiens nye ”elefant.” På websitet kan man også se, at Concrete Elephant ikke er til salg som normalt hos Fasterholt.
Vognen lejes på dagsbasis, eller for et til tre år ad gangen.
Leje-koncept
-Det er udbredt i byggebranchen at leje maskiner i stedet for at investere. Derfor har vi skabt dette koncept, siger Rikke Kjær Pedersen.
Netop nu kører de to første maskiner på en byggeplads ved Køge, hvor der bygges et af landets supersygehuse. Der er for firmaet CRH Concrete.
-Men byggebranchen er meget konservativ. Vi skal selvfølgelig ud på messer, men vi tror på, at elefanten skal ud at køre på en masse byggepladser for at overbevise både medarbejdere og ledelser om ideen, siger Rikke Kjær Pedersen.
At udlægge beton med håndkraft er hårdt og nedslidende arbejde, hvor man flytter rundt med meget tunge rør fyldt med flydende beton. Concrete Elephant kører selv på gulvet med en elmotor og fordeler beton ud fra en slange forbundet til betonblanderen.
Først her kommer der håndkraft til, når den sidste nivellering skal foretages med håndkraft.
Chaufførens ide
I 2015 hørte Rikke Kjær Pedersen første gang om ideen med at bruge teknik fra vandingsanlæg til en ny maskine til byggebranchen. Direktøren så en dag en mand gå rundt på marken blandt nogle brugte vandingsmaskiner og gik op for at hilse på ham.
Det var betonblander-chaufføren Mogens Bode Jensen, der havde en ide om at skabe en maskine til betonudlægning. Han havde set et selvkørende vandingsanlæg med slanger og tænkt, at den erfaring og teknologi kunne være med til at skabe et vigtigt værktøj til byggebranchen. Det tog fem års udvikling og to prototyper at finde den helt rette teknik.
I dag er Mogens Bode købt ud af projektet, men stadig meget aktiv og entusiastisk med råd og vejledning om udviklingen af maskinen fra sidelinjen.
Læs mere om betonelefanten her på produktets egen website