-
El
-
VVS
Efter flere år med stigninger i antallet af tyverier fra vare- og lastbiler er kurven endelig knækket. I 2018 faldt anmeldelserne på området med 13 procent i forhold til 2017.
Efter flere år med stigninger i antallet af tyverier fra vare- og lastbiler er kurven endelig knækket. I 2018 faldt anmeldelserne på området med 13 procent i forhold til 2017.
Opbrudte varebiler og stjålet værktøj har i de seneste år givet danske håndværkervirksomheder store udfordringer. Siden 2015 har antallet af tyverier fra vare- og lastbiler nemlig været stødt stigende, og fra 2016 til 2017 eskalerede det med en stigning på mere end 35 procent.
Men nu er der godt nyt til de danske håndværkere. For første gang i fire år er antallet af tyverier fra vare- og lastbiler nemlig faldende. Således blev der på landsplan registreret 13 procent færre anmeldelser sidste år end i 2017. Det viser tal fra Rigspolitiet.
– Det er en glædelig udvikling. Men vi kommer også fra et usædvanligt højt niveau i 2017, hvor antallet af tyverier fra vare- og lastbiler lå på over 8000 - det højeste antal siden 2011. Det er dejligt at se, at det nu falder igen, og vi håber naturligvis, at det fortsætter i den rigtige retning, siger skadechef i Tryg Charlotte Dietzer i en pressemeddelelse.
Stadig et stort problem
– I 2018 blev der anmeldt næsten 7000 tyverier fra vare- og lastbiler. Det er stadig alt for mange. Forsikringen dækker tabet, men det kan tage håndværkeren dage og uger at genanskaffe værktøj og materialer. Dertil kommer en ødelagt bil, som skal på værksted og derfor ikke kan komme ud at køre. Og når håndværkeren ikke kan udføre sit arbejde på grund af manglende udstyr, mister han penge," forklarer Charlotte Dietzer.
Installationsmedierne.dk satte i efteråret fokus på problemet med de mange tyverier i en række artikler
Læs også: Hver anden installatør ramt af tyveri, Rigspolitiet: Vanskeligt at pågribe værktøjstyve , Alt var taget: Derfor gjorde politiet intet , politiet anholder værktøjstyve,
DF: Omvendt grænsekontrol skal stoppe værktøjstyveri