-
El
-
VVS
55-årige Henrik Stengaard Olesen har netop modtaget Installatørprisen, som uddeles til dimittender med høje eksamenskarakterer. Han er dog langtfra uerfaren, da han har drevet egen virksomhed i 25 år.
Da coronaen lukkede Danmark ned i 2020, mistede 55-årige Henrik Stengaard Olesen fra den ene dag til den anden 20 procent af sin årsomsætning i sit firma. Men samtidig var det begyndelsen på en drøm om at uddanne sig til elinstallatør. Det viste sig at være det helt rigtige valg, da han afsluttede uddannelsen med hele 10,86 i karaktergennemsnit. Af samme grund er han blevet hædret med TEKNIQ Arbejdsgivernes Installatørpris, som blev overrakt ved dimissionen hos Solar i Vejen.
- Det er fedt at vide, at man har klaret sig o.k. Derfor er det også en dejlig anerkendelse at få sådan en pris med hjem, siger Henrik Stengaard Olesen.
Mere på hylderne
Han blev i sin tid uddannet automatikmekaniker og har siden 1997 drevet sit eget firma med fremstilling af tavler, service og maskininstallationer i industrien. Tanken om at uddanne sig til elinstallatør voksede dog med årene, og da han opdagede deltidsuddannelsen, som grossisten Solar udbyder via Erhvervsakademiet Sydvest i Esbjerg, slog han til.
- Jeg manglede autorisationen for at kunne servicere kunderne og tilbyde noget ekstra. Det kan jeg nu, hvilket også gør, at vi kan dyrke nogle mere traditionelle installationsopgaver, siger Henrik Stengaard Olesen, der driver virksomheden BramTech ApS i Bramming.
Mere viden i branchen
TEKNIQ Arbejdsgiverne uddeler Installatørprisen til de studerende, der klarer sig bedst gennem el- og vvs-installatøruddannelsen. Målet er at skabe opmærksomhed om de tekniske uddannelser og sikre, at flere får lyst til at gå den vej. Samfundet får ikke mindre brug for dem de kommende år.
- I en tid hvor energikrise presser ekstra meget på behovet for den grønne omstilling, er der brug for alle de dygtige hoveder med hænderne godt skruet på i installationsbranchen. Den teknologiske udvikling går så stærkt i branchen, hvilket stiller krav til løbende opkvalificering og videreuddannelse. Derfor er det rigtig godt, at deltidsuddannelsen er blevet så populær, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Installatøruddannelsen er en overbygning, som er nødvendig for at blive autoriseret el- og vvs-installatør. Den kan tages både som fuldtids- og deltidsstudium på mellem to og seks år.