-
El
DSB har hidtil ikke haft nogen elektrikerlærlinge, men det bliver der lavet om på i 2019, hvor der i første omgang bliver etableret fire lærepladser.
DSB beskæftiger omkring 400 elektrikere, men det er først nu, at man har taget initiativ til at være med til at uddanne dem. Det skriver Fagbladet Elektrikeren.
Statsbanerne er generelt i gang med at opruste på antallet af lærepladser, og til elektrikerne vil der i første omgang blive oprettet fire: To i øst og to i vest. På længere sigt er målet det dobbelte antal, så der senere permanent vil blive oprettet mindst otte lærepladser.
Trods de mange elektrikerarbejdspladser har DSB hidtil ikke ment at kunne leve op til de krav, der stilles til uddannelsen på lærestederne. Det er ændret med den relativt nye, modulbaserede elektrikeruddannelse. Det glæder man sig over i Dansk El-Forbund, som sammen med TEKNIQ er ansvarlig for elektrikeruddannelsen.
– Det var jo en del af hensigten med den nye elektrikeruddannelse. Vi håber også, at DSB fremover vil fungere som et godt eksempel for andre industrivirksomheder, siger Dansk El-Forbunds forbundssekretær Hanna Lindstrøm.
Uddannelsen blev ændret i 2015
Elektrikeruddannelsen blev i sommeren 2015 ændret, så den nu kan ’skræddersys’ til mere specialiserede virksomheder. Praktikforløbet kan deles mellem flere virksomheder, så elektrikerne dels får den specialiserede uddannelse, dels erfaringerne med mere ’almindeligt’ elektrikerarbejde.
Der mangler fortsat praktikpladser til elektrikere, og mens installationsområdet tager relativt mange lærlinge, har det knebet mere i industrien. Dansk El-Forbund har derfor gennem et stykke tid forsøgt at påvirke området.
– Ud over praktikpladserne som sådan kan vi glæde os over, at vi fremover kan henvise til DSB som eksempel. Vi har jo stadig brug for mange flere lærepladser, siger Hanna Lindstrøm, der fortæller, at den nye uddannelse også har givet resultater i flere andre ’special-virksomheder’.