-
El
-
VVS
-
Industri
De fleste vil sandsynligvis søge tilskud via Erhvervspuljen igen, men ansøgningsprocessen er stadig for besværlig, lyder det i ny undersøgelse blandt 500 modtagere af tilskud fra Erhvervspuljen.
For besværlig og bureaukratisk. Erhvervspuljen har løbende fået hug for at være for knudret til at få virksomhederne til at søge. Men hvad mener de virksomheder, der rent faktisk har søgt om tilskud via ordningen til energirenovering?
Det har Energistyrelsen nu fået undersøgt i en tilfredshedsundersøgelse med besvarelser fra 500 virksomheder. På den ene side fortæller 8 ud 10, at de har mod på at søge igen.
Knap halvdelen (45 procent) af virksomhederne fik det beløb, de var blevet stillet i udsigt.
I undersøgelsen bliver der samtidig spurgt til, hvorfor de har søgt puljen. Her kommer økonomi på førstepladsen, hvilket ikke er helt overraskende i en tid, hvor energipriserne er sendt på raketfart. Det har tre ud af fire virksomhed vinget af som årsag, men samtidig har lidt mere end halvdelen af virksomhederne nævnt bæredygtighed og lysten til at få grønne image udadtil som årsag.
Plads til forbedring
Til gengæld er der også stadig plads til forbedringer. Halvdelen svarer i undersøgelsen, at ansøgningsprocessen har været for svær og uoverskuelig, mens lidt færre end hver tredje ansøger synes det modsatte. Samtidig forklarer hver tredje ansøger, der ikke gik videre med ansøgningsprocessen, at det var for bøvlet. Energistyrelsen er da også klar til at forbedre de kritikpunkter.
- Vi har arbejdet intenst siden første puljeåbning i 2020 på at gøre vilkårene for virksomhederne så gode som muligt. Derfor glæder det mig også, at så stor en andel udtrykker interesse for at søge igen, og at så mange faktisk ender med at få et tilskud, de havde håbet på eller regnet med. Men vi er selvfølgelig også klar over, at ansøgningsprocessen stadig kan forbedres, og det arbejde fortsætter, siger Rikke Reumert Schaltz, kontorchef i Energistyrelsen, i en pressemeddelelse.
Erhvervspuljen åbner den 30. august for sidste gang i år. I denne ansøgningsrunde er cirka 226 millioner kroner i spil til erhvervslivet. Læs mere her
Læs hele tilfredshedsundersøgelsen her