-
El
-
VVS
Kemp & Lauritzen og Vitani skal ved hjælp af data få CO2-udledningen til at falde med 70 procent på bare fire år i Region Hovedstadens mange bygninger.
Data er det nye guld i installatørernes verden, når det handler om at få kundernes energiforbrug banket i bund. Det er et nyt projekt i Region Hovedstaden et godt eksempel på. I løbet af de næste fire år skal CO2-udledningen fra regionens mange bygninger være reduceret med 70 procent, hvilket Kemp & Lauritzen skal hjælpe med til.
- Vi glæder os til at give Region Hovedstaden et bedre overblik over deres bygningers energiforbrug og styrke deres databaserede energiledelse. Det overblik kommer til at sætte regionen i stand til at se, hvad de bruger deres energi til, og hvordan de kan spare på den og dermed nå deres politiske mål om at reducere deres energiudledning, siger Esben Leth Jacobsen, der er afdelingsleder for ESCO i Kemp & Lauritzen, i en pressemeddelelse.
Læs også: Kemp & Lauritzen med i regional millardaftale
Smarte internetopkoblede energimålere i alle hovedstadsregionens ejendomme skal løbende samle data op om, hvor der kan spares mest på energiforbruget, hvilket Vitani skal tygge sig igennem. Virksomheden har gennem en lang årrække specialiseret sig i at indsamle bygningsdata via Omega-platformen. Det gælder blandt andet for Salling Group, der har mere end 600 dagligvarebutikker alene i Danmark. På et år blev antallet af målepunkter tredoblet, fra 2500 til mere end 8000, fordelt på alle butikker, hvilket gav et fintmasket net til at fiske efter energibesparelser. Det endte med en potentiel besparelse på 3,6 millioner kroner på energiforbruget.
Gemt data ud i det fri
Målerdata kan gavne både pengepung og klimaregnskabet samt give nye forretningsmuligheder til blandt andre installatørerne. Problemet er bare, at de mange målerdata, der allerede i dag bliver opsamlet og registreret på vand-, varme- og elforbrug, ligger gemt væk, så de ikke kommer i spil. Det viser analysen "Slip data fri", som TEKNIQ Arbejdsgiverne netop har offentliggjort.
I Region Hovedstaden er der dog vilje til at få data fra bygningsmassen ud at leve.
- Vi arbejder på at blive mere datadrevne og dette samarbejde understøtter dette og vil særligt gavne det 1,1 mia. kroner store energieffektiviseringsprojekt, som løber frem til 2025, udtaler Heine Knudsen, der er enhedschef i Energi og Miljø hos Region Hovedstaden.
Aftalen med Region Hovedstaden løber op mod 10 år og dækker regionens 750 ejendomme - og mere end to millioner kvadratmeter.