-
El
Teknikentreprenøren Caverion har taget alternative metoder i brug for at skaffe nok arbejdskraft til arbejdet med at etablere en af Nordeuropas største solcelleparker ved Holstebro.
Caverion er blandt de virksomheder, som skal få en af Nordeuropas største solcelleparker ved Holstebro til at blive en realitet. Det har dog været svært at skaffe den nødvendige arbejdskraft, og derfor har teknikentreprenøren taget en alternativ løsning i brug.
I samarbejde med jobcentrene i Skive og Holstebro samt Skive College har virksomhederne fået opkvalificeret 12 ledige (billedet), som får første arbejdsdag hos Caverion onsdag den 5. maj.
Jobcentrene har stået for at rekruttere ledige, som var klar til at gribe chancen, og Skive College har via et otte uger langt kursusforløb sikret opkvalificeringen af de kommende Caverion-medarbejdere. De er blandt andet blevet undervist i grundlæggende el-lære, el-sikkerhed og kabel/muffe-teknologi.
Ifølge Thomas Holm Bjerregaard, der er Business Development Manager hos Caverion, kommer de primært til at arbejde med montering af 10 og 20 kV kabelmuffer i solcelleparken. Han glæder sig over, at de ikke er helt på bar bund, når de starter i denne uge.
– Normalt bruger vi sidemandsoplæring til den slags opgaver, men når der starter så mange nye på én gang, ville det belaste vores nuværende medarbejdere for meget, hvis vi valgte den løsning, siger han.
Stærkt samarbejde
– Det arbejde, som skal udføres, kræver ikke en elektrikeruddannelse, så i rekrutteringsprocessen har vi fokuseret på kandidaternes personlighed og tilgang til arbejdet. Det er nogle folk med meget forskellige baggrunde. Der er eksempelvis både en tømrer og en fisker i blandt, forklarer Thomas Holm Bjerregaard.
Han fremhæver, at samarbejdet med Skive College og de to lokale jobcentre har fungeret rigtig godt.
– Skive College har designet et kursus, som er målrettet vores specifikke ønsker, og Jobcentrene i både Skive og Holstebro har gjort en godt stykke arbejde med at finde de helt rigtige kandidater, så vi er meget tilfredse, siger Thomas Holm Bjerregaard.
Kurt Lindholm, der er uddannelsesleder på Skive College, glæder sig også over samarbejdet.
– På Skive College er en af vores spidskompetencer viden på højvolts området og grøn energi. Vi er rigtig glade for, at vi kan være med til at løse et problem ved at opkvalificere og klæde de ledige på til et job på det grønne arbejdsmarked, siger han.
Boomende marked
– Vi skal have meget solenergi i Danmark, så vi kigger ind i et boomende marked de kommende år. Det aktuelle projekt i Holstebro bliver bare ét ud af en række projekter med store solfarme herhjemme, siger Thomas Holm Bjerregaard.
Det gigantiske solcelle-anlæg bliver opført uden for byen Bur i Holstebro Kommune og kommer til at dække et areal, der svarer til 300 fodboldbaner.
Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har investeret en halv milliard i projektet. Som et led i virksomhedens bæredygtighedsstrategi ønsker Bestseller at aftage en del af den energi, som solcellerne producerer.