-
El
-
VVS
-
Industri
-
Beslagsmede
Ny statistikudgivelse fra Dansk Arbejdsgiverforening tegner klart billede af højt sygefravær i bygge- og anlægsbranchen, der trækker gennemsnittet op på det private arbejdsmarked.
Bygge- og anlægsbranchen oplever mere sygefravær end gennemsnittet på det private arbejdsmarked, det fremgår af tal fra Danmarks Arbejdsgiverforening, der fra april i år lancerer statistikudgivelse om sygefravær. Det er foreløbige tal på en mere detaljeret udgivelse, der kommer til efteråret. I nedenstående tabel ser man det procentvise sygefravær fordelt på branche og medarbejdertype for henholdsvis 2022 og 2023.
Kilde: NetStat og DA
Tallene viser, at der på tværs af køn er et sygefravær på 4,5 procent blandt bygge- og anlægsvirksomheder. Det er ikke blot det næsthøjeste i ”arbejdere-kategorien”, men også næsthøjest samlet. Det er kun fremstillingsvirksomheder, der oplever et højere sygefravær. Her er fraværet på 5 procent. Således ligger sygefraværet blandt bygge- og anlægsvirksomheder 0,8 procentpoint højere end gennemsnittet på tværs af køn og brancher, der er på 3,7 procent.
Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne ser økonom Maria Elisabeth Kjærsgård-Jensen på tendensen med sindsro:
- Der er flere faktorer, der må forventes at spille ind, når bygge-og anlægsvirksomhederne er placeret så forholdsvist højt. Der er f.eks. andre brancher inden for bygge- og anlæg med et traditionelt højt fravær, der kan være med til at trække tallet op. Det helt præcise billede har vi først til september, men for nu kan vi glæde os over at have foreløbige tal, der på et tidligt tidspunkt giver os en idé om udviklingen i sygefravær efter Corona, siger Maria Elisabeth Kjærsgård-Jensen, økonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Udvikling i sygefravær fra 2022 til 2023.
Kilde: NetStat og DA
I ovenstående graf ser man udviklingen fra 2022 til 2023, hvor det fremgår, at der er et fald i det procentvise sygefravær på tværs af medarbejdertype.