-
VVS
Fremover bliver alle leverancer fra Brødrene Dahls lagre pakket og afdækket med plastik og strækfilm lavet af sukkerrør. I alt 140 tons plastikemballage årligt konverteres til biobaseret plast, hvilket vil spare klimaet for 412 tons CO2 om året.
I oktober stopper Brødrene Dahl brugen af almindelig plastik og genbrugsplast i alle forsendelser fra vvs-grossisten, som herefter går over til biobaseret plast på samtlige lagre, herunder centrallageret i Randers, volumenlageret i København og otte distributionslagre. Det meddeler virksomheden i en pressemeddelelse.
Med det nye initiativ tager Brødrene Dahl endnu et skridt i en grøn strategi, som også har betydet et farvel til 400.000 plastikposer i butikkerne. I logistikledet er brugen af plastikemballage massivt. Brødrene Dahl sender 390.000 leverancer af sted fra sine lagre om året. De pakkes ind i 140 tons plast og strækfilm svarende til en CO2-udledning på 250 tons. Det er dette tal, Brødrene Dahl nu nedbringer så betragteligt, at CO2-regnskabet går i minus.
– Den biobaserede plast er et restprodukt fra sukkerproduktion, som ellers ville være blevet smidt ud. Den stammer fra sukkerrør, der forbrænder CO2, mens de vokser. Faktisk forbrænder de mere CO2, end der går med at producere og bruge den biobaserede plast, så i det store klimaregnskab ryger vores CO2-aftryk ned på minus 162 ton CO2 om året, forklarer logistikdirektør i Brødrene Dahl, Lasse Halliday (billedet).
Den biobaserede plast kommer i anvendelse overalt i Brødrene Dahls leverancer. Alle poser, strækfilm, palleinddækning, afdækningsfolie, anden folie og hætter vil være produceret af sukkerrør. Eneste undtagelse er den emballage, producenterne anvender til indpakning af deres produkter, som fortsat kan være almindelig plastik eller genbrugsplast.
Brødrene Dahl er med sit initiativ grøn frontløber i branchen og håber, at andre - herunder også producenterne - vil følge trop.
– Merudgiften er til at overse, og kvalitetsmæssigt er den biobaserede plast fuldt på højde med andre løsninger. Så det er en god, grøn businesscase, siger Lasse Halliday.