-
El
Den 28.-29. august vender fagmessen Danish Security Fair i Fredericia tilbage efter sin debut sidste år. Det bliver to dage, hvor sikringsbranchen fremviser de nyeste teknologier indenfor elektroniske og mekaniske systemer på sikringsområdet.
Messecentret Messe C i Fredericia bliver sandsynligvis den sikreste plet på Danmarkskortet i et par dage, når fagmessen Danish Security Fair i slutningen af august bliver afholdt.
87 udstillere fra alle dele af sikringsbranchen samt relaterede virksomheder, foreninger og uddannelsesinstitutioner har meldt deres ankomst for at præsentere de nyeste teknologier og produkter og for at netværke på tværs af branchen. Dermed har messen overgået sidste års udstillerantal (70). Projektleder hos messecenter Messe C, Charlotte Buus, forventer også, at besøgstallet, der sidste år endte på 1.000, vil blive overgået.
– Vi har oplevet en massiv opbakning fra udstillerne, som gør en stor indsats for at fortælle om messen til deres eksisterende og potentielle kunder. I år har vi også flere udstillere fra udlandet, som selv har kontaktet os, da de havde hørt om messen, fortæller Charlotte Buus og uddyber:
– Men vores succes skal ikke primært måles på antallet af besøgende, men mere på udstillernes tilfredshed. De fortæller os nemlig, at det er vigtigere for dem, at det er de rigtige besøgende, der kommer.
Klogere på fremtiden
De overordnede temaer på messescenen til Danish Security Fair er i år fysisk sikring, personsikring, datasikring og sikringsteknologier. Temaerne er ifølge Chalotte Buus valgt ud fra det perspektiv, at de besøgende gerne må gå fra messen og være blevet lidt klogere på, hvad fremtiden kan bringe, og hvilke muligheder det medfører.
– Opdelingen er også foretaget ud fra det perspektiv, at de besøgende kommer med forskellige baggrunde og interesser, som vi prøver at tilgodese med de overordnede temaer, forklarer projektlederen.
Over de to messedage er der programsat flere foredrag og oplæg på den centrale messescene – blandt andet om sikker IoT og fremtidens træning i virtual- og augmented reality, og der vil også være fokus på dronernes voksende rolle i security-industrien. Journalist og teknologiekspert Nikolaj Sonne kigger også forbi for at dele sit syn på forskellige sikringsteknologier.
– Det er vigtig for os i Team Danish Security Fair, at messen udvikler sig. Derfor har vi været meget lydhøre over for de forslag, vi fik fra udstillere og besøgende efter sidste års messe. Det har resulteret i, at de besøgende i år kan overvære en brand-showcase, som kan gøre dem klogere på valget af brandmeldere. Desuden har vi lavet et demo-område, hvor de besøgende selv kan prøve at flyve en drone, afprøve VR-briller samt opleve robotter til sikring, siger Charlotte Buus.
Mørkelagt messe-event
Hun fremhæver særligt messens video-shoot-event, som fire af branchens førende producenter er gået sammen om. Her kan de besøgende på fire skærme opleve forskellen på de forskellige kameraer, og dermed få en fornemmelse af, hvad der passer til deres behov.
– Jeg kan afsløre, at vi skal mørklægge store dele af det område, hvor deres live-optagelser foregår. Vi er meget beærede over dette helt unikke samarbejde, hvor aktørerne har tilsidesat, at de rent faktisk er konkurrenter. De har forberedt dette event i måneder, og alle har været meget engagerede, siger Charlotte Buus.
Ifølge TEKNIQ Arbejdsgivernes seneste markedsanalyse fra marts 2019 stod sikringsområdet for en omsætning på 2,5 milliarder kroner i elbranchen sidste år. Sikringsopgaverne udgjorde dermed otte procent af omsætningen i branchen. Hvad angår fremtidsperspektiverne, så forventer mere end hver tredje, 36 procent, af de adspurgte elinstallatører i markedsanalysen, at sikring vil være et af vækstområderne, når de kigger fem år frem.