-
VVS
EVU’s nye digitale undervisningsforløb i køleteknik er designet til at styrke lærlingenes uddannelsesrejse med fokus på interaktivitet, tilgængelighed og digitalisering.
Det tekniske erhvervsliv går endnu engang forrest i brugen af kunstig intelligens og digitale værktøjer.
For nylig kunne man læse om EVU’s nye varmepumpe-simulator, og nu er det et digitalt undervisningsforløb i køleteknik, der viser branchens modenhed for at tage nye metoder i brug – alt sammen med henblik på at sikre en høj faglighed. Forløbet er udviklet i samarbejde med Center for IT i Undervisningen (CIU) og underviser Peter Hørning fra Teknika.
Kølebotten
En af de spændende nyskabelser i det nye undervisningsforløb om køleteknik er Kølebotten. Det er en AI-baseret chatbot, der fungerer som en værdifuld sparringpartner for både lærlinge og faglærere.
Kølebotten tilbyder:
- Specialiseret viden: Hurtige svar på tekniske spørgsmål og forklaring af komplekse begreber inden for køleteknik.
- Interaktivt læringsværktøj: Mulighed for at engagere lærlinge med skræddersyede spørgsmål og opgaver.
- Støtte til faglærere: Inspiration og planlægningsværktøjer til undervisningsforløb.
- Fleksibel adgang: Kølebotten er tilgængelig online, både i og uden for klasselokalet.
En interaktiv tilgang
Undervisningsforløbet inkluderer også en række videoer, hvor Peter Hørning præsenterer praktiske og teoretiske emner som opsætning af mindre varmepumper og brugen af h-log p-diagrammet. Disse videoer giver lærlingene en praktisk og visuel forståelse af køleteknikkens kerneområder.
TEKNIQ er som en del af EVU medafsender på det nye digitale undervisningsforløb, den virtuelle varmepumpe og vidensportalen, hvor man kan finde digitale faglige værktøjer, information om forskellige teknologier, viden om lovgivning og materialer til brug i uddannelsessammenhænge.
-
Deltag i webinar den 14. januar
Vil du gerne se, hvordan undervisningsforløbet fungerer i praksis? Så kan du tilmelde sig et webinar den 14. januar kl. 14.30-15.30, hvor CIU demonstrerer, hvordan Kølebotten kan bruges i undervisningen. Her får man samtidig mulighed for at stille spørgsmål og få hands-on erfaring med værktøjet.
Tilmelding til webinaret her: