-
El
-
VVS
-
Industri
Regeringens 2030-plan går til grænsen, hvad angår økonomisk ansvarlighed, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som dog roser tiltag, der skal fjerne bureaukratiske byrder.
Det er højsæson for politiske udspil og fredag fremlagde regeringen “DK2030 – et grønnere, sikrere og stærkere Danmark 2030”, som er regeringens bud på en plan, der fastlægger de overordnede rammer for den økonomiske politik frem mod 2030.
TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at regeringen med udspillet nu også fokuserer på fremtiden og fremlægger en langsigtet økonomisk plan. Hvad angår den økonomiske ansvarlighed, går regeringen dog til grænsen, lyder det fra administrerende direktør Troels Blicher Danielsen. (Billedet)
– Det er positivt, at regeringen fremlægger en plan for økonomien frem mod 2030, men vi må ikke efterlade en regning til fremtidige generationer. Det kræver et skarpt fokus på reformer og tiltag, som kan give virksomhederne de rigtige rammer for at drive virksomhed, herunder at vi arbejder smartere og mere digitalt, og at vi har dygtige medarbejdere nok, siger Troels Blicher Danielsen, der er administrerende direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Savner opgradering af erhvervsskoler
I planen lægger regeringen blandt andet op til at udbygge den grønne energi i Danmark, eksportere grøn strøm til husholdninger og virksomheder i Europa og samtidig fremme grønne arbejdspladser i Danmark. For at sikre at der er kvalificerede medarbejdere nok til den opgave, skal flere unge tage en erhvervsfaglig uddannelse. TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om ambitionen og understreger, at det kræver fokus på uddannelsernes kvalitet.
– Den grønne omstilling vil halte, så længe vores erhvervsskoler halter. Hvis vi skal have faglærte nok til at etablere vindmølleparker, udbygge elnettet og energieffektivisere vores bygninger, er vi nødt til at investere i opdateret udstyr og opkvalificering af underviserne på erhvervsskolerne. Ellers er de grønne, tekniske uddannelser ikke attraktive nok for unge, og den problemstilling præsenterer regeringen desværre ikke løsningen på i deres 2030-plan, siger den administrerende direktør.
Bakker op om byrdestop
Regeringen ønsker også, at Danmark og danske virksomheder udnytter digitaliseringens muligheder, så vi bliver mere produktive og velstående. Det vil sige, at vi skal øge produktiviteten i samfundet – blandt andet ved at udnytte teknologi i den offentlige sektor og stoppe for nye byrder for virksomhederne. Den del af regeringens plan møder opbakning fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
– Virksomhederne skal drive virksomhed og ikke bruge deres tid på at nusse papir og sætte administrative flueben. Derfor er sund fornuft at indføre et byrdestop, og vi hilser forslaget velkommen tilbage i dansk politik. Og næste skridt er naturligvis, at vi også fjerner byrder, for der er alt for mange i dag, siger Troels Blicher Danielsen.