-
El
-
VVS
CSR-direktivets har alt for mange målepunkter. Det bremser bæredygtigheden og de virksomheder, som i praksis udruller den grønne omstilling, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne. Morten Kjellev, Head of ESG i InstallatørGruppen, håber på forenkling.
CSR-direktivet (Corporate Social Responsibility-direktivet) kræver, at virksomheder årligt rapporterer deres påvirkning på miljø, sociale forhold, menneskerettigheder og ledelse. Formålet med direktivet er at gøre det lettere for investorer og interessenter at vurdere virksomhedens bæredygtighedsprofil på samme måde, som de vurderer den finansielle profil.
Men metoden passer ikke altid til formålet:
-Jeg er stor tilhænger af, at vi skal rapportere mere på bæredygtighed. Og CSR-direktivet er et godt initiativ. Men jeg så gerne, at antallet af målepunkter blev reduceret markant, siger Morten Kjellev, Head of ESG i InstallatørGruppen.
I alt findes der 1144 målepunkter at rapportere på. Selvom ingen virksomhed i sig selv skal rapportere på dem alle, skal de stadig rundt om flere hundrede af dem for at kunne leve op til CSR-direktivet:
- Som det er nu, skal virksomheder underlagt CSR typisk rapportere på flere hundrede forskellige målepunkter. Det er jo helt ude af proportioner. Det burde kunne koges markant ned, uden at det går ud over kvaliteten og formålet med CSR, siger Morten Kjellev.
Grøn rapportering må aldrig trumfe grøn omstilling
CSR-direktivet er en af de administrative byrder, som TEKNIQ Arbejdsgiverne sætter fokus på i kampagnen ”Slip byrderne, løb omstillingen.” Kampagnen kaster lys over, hvordan administrative byrder hæmmer virksomhederne i det tekniske erhvervslivs arbejde.
Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne slår man fast, at rapportering om bæredygtighed ikke må blive en byrde:
-Vi foreslår at reducere antallet af målepunkter på samme måde som i den finansielle rapportering, der følger mere etablerede og strømlinede standarder. Det er klart, at man i 2024 og fremadrettet skal rapportere på bæredygtighedsindsatsen, men vi skal gøre det smart, så vi ikke kvæler de gode initiativer i bureaukrati, siger Bjørn Hove, bæredygtighedskonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Det er en holdning, der deles af Morten Kjellev:
- De stjæler i bund og grund tid og fokus fra vores kerneaktiviteter og fra de opgaver, vi går på arbejde for at udføre. Vi har intet imod administration og rapportering, men det skal give mening, fortæller Morten Kjellev.
Morten Kjellev, Head of ESG i InstallatørGruppen.