Vedtagelsen af Due Diligence-direktivet i juni 2024, er uden tvivl sommerens vigtigste begivenhed på bæredygtighedsområdet.
Direktivet implementeres i dansk lovgivning i løbet af de kommende to år og er interessant, bl.a. fordi det stiller vidtgående krav til virksomhedernes ansvar for arbejdstager- og menneskerettigheder, helt ud i yderste led af aktivitetskæden.
På mødet bliver du klogere på, hvad Due Diligence-direktivet er, hvilke konsekvenser det kan få, særligt for store virksomheder, der bliver direkte omfattet af kravene i direktivet, men også for mindre virksomheder, der virker som underleverandører, og derved risikerer at møde kravene indirekte.
Desuden drøfter vi på mødet, hvilke muligheder du har, når kunderne beder om dokumentation for CO2-udledning på virksomhedens produkter og services – dvs. når en samlet bæredygtighedsrapport eller CO2-beregning for virksomheden ikke tilfredsstiller kundens behov for klima- og miljødokumentation.
Vi får besøg af Provice, som gennemgår metoderne EPD (miljøvaredeklarationer), LCA (livscyklusvurderinger), PCF (Product Carbon Footprint), og supplerer også med et mere enkelt alternativ - en CO2-beregner tilpasset virksomhedens produkter og serviceydelser.
På webinaret viser Provice også praktiske eksempler på de forskellige typer af klima- og miljødokumentation.
Tilmelding
Mødet er åbent for alle medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne. Send en mail til bho@tekniq.dk, hvis du vil være en del af Netværk for Bæredygtig Forretningsudvikling.
Du kan tilmelde dig mødet via "Tilmeld" i boksen til højre.
Anden praktisk information
Webinaret afholdes online via Microsoft Teams. Du vil få en mail forinden med link og vejledning til, hvordan du tilgår webinaret.
Vi gør opmærksom på, at møderne optages, så de efterfølgende kan genses, hvis man skulle være forhindret i at deltage.