Fokus på robotter i produktionen, og hvordan man som virksomhed konkret kommer i gang.
Dette arrangement er beklageligvis aflyst pga. for få tilmeldte.
Robotter og automatisering står højt på dagsordenen hos mange virksomheder, men ofte er det konkrete spørgsmål om, hvad der kan lade sig gøre, eller hvordan man kommer i gang, der kan være barrierer for næste skridt i den retning.
Ved næste møde i TEKNIQ Arbejdsgivernes Industrinetværk får medlemmerne en mulighed for at komme et spadestik dybere i forhold til de mange spørgsmål, der måtte være, når en virksomhed overvejer introduktion af robotløsninger i produktionen. Der vil være fokus på erfaringsdeling samt konkrete tiltag, der kan hjælpe virksomhederne i gang med at automatisere.
Derudover vil der ved besøget være en rundtur i Teknologisk Instituts innovationshaller med robotter, hvor det er muligt at få konkrete erfaringer med forskellige robotteknologier.
Program
Kl. 09.30 - 10.00
Ankomst og registrering af deltagerne
Praktisk registrering og mulighed for let morgenmad.
Kl. 10.00 - 10.05
Velkomst v/ Gitte Lillelund Bech
Gitte byder velkommen, gennemgår programmet og det praktiske ved mødet.
Kl. 10.05 - 10.50
Robotteknologi og hvordan kommer man i gang? v/Søren Peter Johansen, Technology Manager og robotekspert, Teknologisk Institut
Teknologisk Institut er blandt dem i Danmark, der har den største viden om, hvordan virksomheder kommer i gang med robotteknologi og automatisering. Søren Peter Johansen vil i sit oplæg komme rundt om de mange overvejelser, man som virksomhed skal gøre sig før introduktion af robotløsninger og automatisering. Hvilke typer af robotter findes der, og hvordan har andre virksomheder grebet det an at udvælge robotter? Og hvad er det vigtigste spørgsmål, man som virksomhed skal stille sig i processen?
Kl. 10.50 - 11.05
Spørgsmål
Kl. 11.05 - 11.35
Industrivirksomhed – hvordan har de grebet automatisering og anvendelse af robotter an?
Smedevirksomhed vil komme med sine erfaringer med anskaffelsen af robotter: Hvad var årsagen til anskaffelsen, og hvordan tilgik man processen? Hvordan fandt man frem til de robotter, der blev valgt? Modtog man rådgivning i denne forbindelse? Hvad skal man være opmærksom på, når man overvejer anskaffelse af robotter? Alt dette og mere til vil en industrivirksomhed komme ind på i sin præsentation.
Kl. 11.35 - 12.00
Spørgsmål og drøftelse
Her bliver der lejlighed til både at stille spørgsmål og til at drøfte erfaringer og udfordringer blandt netværkets medlemmer i forhold til brug af robotteknologi og automatisering.
Kl. 12.00 - 12.20
SMV:Robot – lån en robot v/Holger Prip, Teamleder, Midtjyllands Erhvervshus
Holger Prip vil som teamleder og projektleder for SMV:Digital, der er ansvarlig for satsningen SMV:Robot, fortælle om initiativet, der støtter danske små og mellemstore virksomheder i at udnytte potentialet ved robotteknologi. Puljen SMV:Robot er finansieret af erhvervsfremmemidler og giver virksomheder mulighed for at låne og afprøve en fysisk robot. Oplægget vil have fokus på de erfaringer, der er gjort sig ved udmøntningen i 2024, og hvad man som virksomhed skal være opmærksom på i forhold til næste ansøgerrunde i 2025 mv.
Kl. 12.20 - 12.30
Spørgsmål
Kl. 12.30 - 13.00
Frokost
Under frokosten vender vi ideer til fremtidige virksomhedsbesøg.
Kl. 13.00 - 13.55
Rundtur i Teknologisk Instituts innovationshaller v/Søren Peter Johansen
Kl. 13.55 - 14.00
Kort afrunding v/Gitte Lillelund Bech
Hold dig opdateret på netværkets aktiviteter ved at tilmelde dig TEKNIQ Arbejdsgivernes Industrinetværk ved at skrive til Mette Mouritsen mmo@tekniq.dk.
Tilmelding
Du tilmelder dig via "Tilmeld" i boksen til højre. Husk at være logget ind.