Onsdag den 22. marts fylder adm. direktør og næstformand i TEKNIQ Arbejdsgiverne Fleming Frederiksen 60 år. Dagen markeres med en reception på virksomheden på Sødingevej 5, Ringe, fra kl 13-16.
Fleming Frederiksen har været næstformand siden fusionen imellem Arbejdsgiverne og TEKNIQ i 2019. Ved fusionen havde Frederiksen været formand i Arbejdsgiverne i fem år – og fødselaren er et rigtigt foreningsmenneske med hjerte for mulighederne i et kollegialt samarbejde i brancherne på tværs af mange områder.
Første skridt ind i foreningsverdenen var en plads i et uddannelsesudvalg på Svendborg Erhvervsskole tilbage i 80’erne. Selv er fødselaren uddannet maskinarbejder under faderen Svend Frederiksen, der stadig lægger navn til virksomheden – Svend Frederiksen Maskinfabrik A/S.
Siden virksomhedens start i 1961 har maskinfabrikken uddannet 67 lærlinge, viser en optælling og navneliste, som er lavet for nylig. Torben Pedersen var den første lærling, og han har nu rundet de 80 år. Netop nu er fire nye unge lærlinge på kontrakt.
Uddannelsesområdet og sikring af kvaliteten af kompetencerne hos de kommende generationer af smede og industriteknikere har haft høj prioritet i foreningsarbejdet igennem årene. Virksomheden driver Fleming Frederiksen sammen med sin kone Ann Harkjær Frederiksen, der er økonomichef.
Parrets tre døtre har også haft fokus på uddannelse, men ikke inden for metalbranchen. To døtre har taget kandidatuddannelser inden for henholdsvis jura og kommunikation. Den tredje er i gang med en uddannelse til psykolog. Den ældste datter sidder nu i bestyrelsen for aktieselskabet, og det er planen, at de to andre også kan få kendskab til virksomheden via bestyrelsen med tiden.
I dag beskæftiger maskinfabrikken 23 medarbejdere. Robotklyngen i Odense har været en ny spændende kundegruppe for virksomheden de senere år. I de unge år var Fleming Frederiksen ivrig håndboldspiller på Midtfyn, og et par knæskader fra den karriere kan stadig mærkes i bentøjet. Fritiden bruges på børn og børnebørn og på at passe hus og et par sommerhuse i familien. Og så bliver håndbold i dag mest dyrket som tilskuer i sofaen eller i hallen hos de danske mestre fra GOG.